Türkiye'de iki kişilik küçük mini elektrikli araba modelleri daha çok şehir içi seyahatlerde ehliyetiz olarak tercih edilmektedir.

Elektrikli otomobillerin fiyatlarındaki artışlardan dolayı Türkiye'de iki kişilik elektrikli araba modellerine rağbet artmıştır. Oluşan bu talebe karşılık hem global pazardan hem de yurt içi pazarından çeşitli modeller piyasaya sokuldu. Türkiye'de satın alabileceğiniz ve Dünya'da mevcut bu mini konsept elektrikli otomobillere göz atalım.

İki Kişilik Elektrikli Citroen Ami

İki kişilik elektrikli otomobil citroen amiTürkiye'de iki kişilik citroen yeni elektrikli araba modeli diyince akla gelen ilk isim Citroen Ami'dir. 2021 yılında satışa başlayan ve sınırlı sayıda satılan otomobil 2022 yılında da satış noktalarında yerini almıştı. Şuan sıfır olarak bulmak oldukça zor.

İkinci el pazarında ise ortalama fiyatları 350.000 TL dolaylarında satılmakta olan otomobil hem kompakt yapısı hem de kullanışlı olmasıyla çokça tercih edilen modellerden biridir.

8 hp motor gücüne sahiptir. İçeride sadece iki koltuk içeren otomobil, saatte 45 km/s hıza ulaşabilmektedir. 75 km menzili bulunan ami bu menzili destekleyen 5.5 kwh pil grubuna da sahiptir. Ev'den uzatacağınız kablo ile bu otomobili şarj etmeniz sadece 3 saattir. Buradan Türkiye ikinci el ilanlarına ulaşabilirsiniz.

 

 

RKS A1

rks a1 iki kişilik elektrikli arabaGaziantep' te üretim faaliyetini yürüten Küba Motor'un yan kuruluşu RKS, A1 modeli ile elektrikli otomobil Dünya'sında yer almaktadır. Otomobilin sıfır anahtar teslim fiyatı 188.168 TL olarak web sitelerinde belirtilmiştir.

Tasarım ve iç dizayndan biraz ödün verilsede bunu fiyat noktasında olumlu olarak kullanıcılara yansıtmışlar. Teknik özelliklere göz atmak gerekirse.

70 km - 110 km mezil mesafesi sunan elektrikli otomobil, 6-8 saat süre içerisinde şarjını tamamlamaktadır. Azami hız olarak da 25 km/s - 45 km/s arasında değişim göstermektedir. 

 

 

Yuki Amy 2023yuki amy

AMY modeli, 72V/100AH x 6 akü ile donatılmış olup, 80-100 km menzile sahiptir. Elektrikli aracın şarj süresi 6-7 saat arasında değişirken, azami hızı 45 km/h'dir. Bu özellikler, otomobilin günlük kullanım ve şarj ihtiyaçları konusunda kullanıcılara önemli avantajlar sunmaktadır.

Kasım 2023 Yuki Amy fiyatı ise 370.790 ₺ olarak belirlenmiştir. Web siteleri üzerinden sipariş verebilir diğer detayları öğrenebilirsiniz.

AMY modeli, 4000W motor gücü ve maksimum 21,8 NM tork ile dikkat çekiyor. 72V/100AH x 6 akü ile çalışan bu elektrikli araç, 2 kapılı ve 2 kişilik kapasiteye sahiptir. Boyutları 2899x1396x1543 mm olan otomobilin dingil mesafesi 1906 mm, yerden yüksekliği 250 mm, dönüş yarıçapı ise 2500 mm'dir. Ön tekerleklerde 145/70-R12 (69Q) lastikler kullanılırken, arka tekerleklerde de aynı ölçülerde lastikler tercih edilmiştir. Lastik basınçları ön ve arka tekerleklerde 250 KPa'dır.

Batarya hariç net ağırlığı 447 kg olan aracın maksimum taşıma kapasitesi 904 kg'dır. Max hızı 45 km/s, menzili 80-100 km olan otomobil, disk fren sistemi ile donatılmıştır. Dijital gösterge paneli, geri kamera, otomatik camlar, tamamlayıcı kaymayı önleme işlevi gibi özelliklere sahip olan araç, LED farlar, silecek, hoparlör, ısıtma & soğutma, multimedia desteği, USB şarj soketi gibi donanımları içermektedir. Tırmanma açısı 35 derece olan aracın şarj süresi 6-7 saat, sarfiyatı ise 138 Wh/km'dir. Direksiyon tutamak tipi ile tamamlanan bu elektrikli otomobil, modern özellikleriyle dikkat çekmektedir.

 

Renault Twizy e-Tech

Renault Twizy E-Tech İki kişilik elektrikli otomobilRenault Twizy E-Tech %100 elektrikli iki kişilik otomobildir. Türkiye'de 2021 modelleri aktif olarak satıldı ve sarı sitede 350 bin ile 500 bin TL fiyatı arasında ikinci el olarak piyasada yer almaktadır.

3 saat 30 dakikada şarjının tamamını doldurmayı başaran bu otomobil, 6.1 kwh pil kapasitesine sahiptir. Ayrıca 100 km menzile sahip olan Twizy, 80km/s azami sürate de ulaşabilmektedir.

18 hp beygir gücüne sahip olan bu otomobil, 57 nm Tork üretebilmektedir. 2022 modellerinin satışları Türkiye'de başlamadı erken rezervasyon ve talepleriniz için yetkili Renaut servisleri ile görüşebilirsiniz.

 

 

Mini Smart EQ ForTwo

Smart ForTwo iki kişilik elektrikli arabaSmart bir süredir kompakt otomobiller yapıyor ve küresel anlamda bir çok ülkeye ihracatını gerçekleştirmektedir. Ülkemizde de satılmakta olan Smart EQ ForTwo, saatte 130 km azami hıza ve 132 km menzile sahiptir.

0 km hızdan 100km hıza ulaşması ise sadece 11,6 saniye sürmektedir. Bu makaledeki diğer bazı arabaların aksine, bu "gerçek" bir arabadır ve hem şehir içinde hem de açık yollarda kullanılabilir. 

Bagaj da 260 litre hacmi ile hacback modellere en yakın elektrikli otomobillerden biridir. Bu otomobili ülkemizde satın almak isterseniz 200.000 TL ödemeniz gereklidir. Bu otomobilin azami hızı 130 km/s olduğu için kullanmak isteyen kullanıcıların ehliyet bulundurması zorunludur.

17,6 kwh pil grubuna sahip olan bu otomobili ev ortamında şarj etmek için 4,5 saat yeterlidir. Balkondan uzatacağınız bir uzatma kablosu ile şarjınızı gerçekleştirebilirsiniz. 

 

 

 

İki Kişilik Elektrikli Mobilize Duo 2023

mobilize duo iki kişilik elektrikli otomobilRenault'un küçük elektrikli araba alt markası olan Mobilize, 2023 yılında satışına başlayacağı Duo, şuanlık Ami'nin en büyük rakibi olacak gibi.

Paris otomobil fuarında tanıtımı yapılan elektrikli otomobil, 2,43 metrelik uzunluk, 1,30 metrelik genişlik ve 1,46 metrelik yükseklik değerlerine sahiptir.

45 km/s ve 60 km/s azami hız tercihi olarak iki model satışa çıkacaktır. 45km/s azami hıza sahip olan modelde ehliyet koşulu aranmayacaktır. Tahminlere göre bu elektrikli otomobilde bizleri 140 km'ye kadar menzil beklemektedir.

Ev ortamında şarj etme imkanı bulacağınız bu otomobili şarj etmek ise 3 saat.

 

 

 

İki Kişilik Elektrikli Eli Zero Modeli

Eli Zero İki Kişilik Elektrikli Otomobil Eli, uygun fiyatlı ve ekonomik açıdan verimli araçlar üretme hedefiyle Los Angeles ve Pekin'de merkezi bulunan bir girişimdir. 2 koltuklu arabaları Eli Zero sadelik, zarafet ve verimlilik için tasarlandı. İki kişilik alana ve koltukların arkasında 160 litrelik bagaj hacmine sahip elektrikli otomobildir.

Eli Zero, küçük elektrikli otomobil pazarında şehir içi kullanımda yer alması için özel olarak tasarlanmıştır. 42km/s maksimum hıza sahip olan otomobili kullanmak için ehliyete ihtiyacınız yoktur. Ayrıca bu küçük iki kişilik otomobil 112 km menzile de sahiptir. Bu otomobilin mevcut satış fiyatı ise 11,999 dolar.

 

 

 

Microlino Modeli

İki kişilik elektrikli otomobil microlinoİsviçreli bir startup girişimcisinin Microlino "balon arabası" olarak isimlendirdiği bir elektrikli otomobildir.Tasarımı dört teker üzerinde duran bir balona benzediği için bu isimi vermiştir. Sizlere bir oyuncak gibi görünebilir, ancak saatte 90km/s hıza ulaşabilmesi ve 230 km menzili ile bir çok hatcback elektrikli otomobil modelleri kafa tutacak düzeydedir. 

Pillere çok alan verildiği için bu otomobile veya sizlere kalan bagaj hacmi ise sadece 22 litredir. 14kwh büyüklüğünde bataryaya sahip olan Microlino, 4 saat gibi kısa sürede yüzde yüz oranında bataryasını şarj edebilmektedir. Microlino'nun satış fiyatı ise 14,999 euro olarak kataloglarda yer almaktadır. İnternet üzerinden de sipariş verebilirsiniz.

 

 

MeV Bee Modeli

mev bee elektrikli otomobil MeV Bee, İngiliz girişimciler tarafından araba kulüpleri ve filolar için 2020 yılında tasarlanmıştır. Harika özelliklere sahip, sade ve derli toplu bir iç mekanı barındıran kompakt bir elektrikli otomobildir. Bu otomobilin oldu da şarjı bitti, arabanın arkasından iki pil fiziksel olarak değiştirilerek şarjın %20'ye kadarı takas edilebilirsiniz Yani şarj etmeden akü değişimi yaparak %20 daha yol kat edebilirsiniz

Arabanın kilidi bir uygulama kullanılarak açılabilir ve piyasadaki diğer arabalara kıyasla büyük miktarda bagaj alanına sahiptir. Merak edenler için MeV, Manchester Elektrikli Araçlar anlamına gelmektedir. Bu elektrikli otomobilin menzil hız verileri hala paylaşılamadı.

 

 

 

Toyota C+pod

Toyota C+pod iki kişilik elektrikli arabaToyota, iki kişilik elektrikli aracını 2020'de piyasaya sürdü ve ardından 2021'de aynı otomobili Japonya'da piyasaya sürdü. 2 koltuklu elektrikli otomobil pazarında Toyota'nın ilk otomobili C+pod. Şehir içinde rahat kullanım olarak lanse edilen otomobil, boyutları itibariyle dar park alanlarına sığabilen, azami hızı sayesinde şehir içi trafikle birlikte hareket edebilen bir elektirkli otomobildir.

Bagaj 335 mm derinliğinde, 619 mm genişliğinde ve 767 mm yüksekliğindedir. C+POD, saatte 60 km'ye varan hızlara ulaşabilir ve 241 km menzil yol kat edebilir. Arkadan çekişli tek elektrik motoruna sahip olan C+pod, 5 saat gibi bir sürede tüm bataryasını doldurabilir. 

Toyota C+pod sahibi olmak isteyen kullanıcıların ödemesi gerek fiyat ise 14,475 dolar.

 

 

e.GO Life

2 kişilik elektrikli arabaAvrupa'da üretilen 2 kişilik elektrikli araba, e.GO Life Almanya'da üretiliyor ve az sayıda satılmıştır. 20, 40 ve 60 şeklinde modelleri bulunmaktadır. 20 için 14,5 kWh, 40 için 17,5 kWh ve 60 için 23,5 kWh pillerle donatılmıştır. Bu arabanın menzili 100km'den başlar ve en yüksek modeli ile 150 km'ye kadar çıkar, maksimum hızı ise 40 km/s'dir.

e.Go Life, smart EQ ForTwo gibi ucuz değildir Avrupa'da satış fiyatı 13,790 euro'dan başlar ve 17,260'a kadar çıkar. İki kişilik şehir elektrikli araba için sıkıntılı bir süreçten sonra, e.Go sonbaharda bir Hollanda yatırım grubu tarafından iflastan kurtarıldı. Bu, üretim, satış ve servisin Hollandalı iş adamları tarafından devam ettiğini göstermektedir.

Yorumlar (1)

  • Ahlat ağacı

    İli kişilik elektrikli otomobil modellerinde dikkate alması gereken ilk modül kesinlikle Türkiye’de satılıyor olup olmadığıdır. Bu listede otomobil baktığımızda bir çok otomobil Türkiye’de satılmaktadır. Özellikle Citroen ani bu listede beğendiğim en güzel otomobil. Fakat Türkiye’de neden sadece 200 adet satıldığını anlayamadım. Umarım Citroen yetkilileri bir dahaki satışta daha fazla arz sayısını yüksek tutarlar.

    2022-12-11 21:23:13