Avrupa'daki ilk "Supercharger" şarj istasyonlarının açılışından tam on yıl sonra Tesla, tüm elektrikli otomobil sahiplerini 29 Ağustos'ta TSİ 09.00'dan gün sonuna kadar ücretsiz şarj etmeye davet ediyor. Bir günlük promosyon Tesla Electric Yaz etkinliklerinin bir parçasıdır.

29 Ağustos 2013'te Norveç'te ilk altı şarj istasyonu açıldı. On yılın ardından Tesla'nın hızlı şarj ağı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da (EMEA) 36 ülkeyi kapsıyor ve şirket binden fazla lokasyon ve 13.000'den fazla bireysel şarj istasyonuna sahip olduğunu iddia ediyor.

Gruba göre, EMEA'daki Supercharger ağının yüzde 70'inden fazlasına artık diğer markaların e-otomobilleri de erişebiliyor. Tesla, süper şarj cihazlarını 2021 yılında tüm markaların uyumlu araçlarına sunmaya başladı. Plan ağın tamamını açmaktır. Yapılan açıklamaya göre, sınırsız Tesla ağı şu anda 9.200'den fazla süper şarj cihazı ve 660 istasyondan oluşuyor. Tesla, "Bu, onu Avrupa'nın en büyük hızlı şarj istasyonu ağı yapıyor" diyor.

Elektrikli Yaz şenlikleri Temmuz ayında başladı ve birçok Avrupa şehrinde arabalı etkinliklerle Ağustos ayına kadar devam etti. Etkinlikler, 1 Eylül'de Oslo yakınlarında yapılacak 10. yıl dönümü kutlamasıyla sona erecek.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!