Uganda, elektrikli otomobil dünyasına hızlı giriş yaptı. Elektrikli araba, elektrikli otobüsten sonra şimdi de güneş enerjisi ile çalışan hibrit otomobil üretti.

Otomobil üreticisi olan firmanın internet sitesine göre, Kiira Motors Corporation (KMC), “Uganda hükümeti ve Makerere Üniversitesi tarafından istihdam yaratmak ve ekonomiyi çeşitlendirmek için yerel otomotiv endüstrisinde katma değeri desteklemek üzere kurulmuş bir otomotiv üretim şirketidir”. 

KMC şirketi şimdiye kadar üç faraklı araç tanıttı. Afrika'nın ilk elektrikli aracı olan Kiira EV POC; Afrika'nın ilk hibrit elektrikli aracı olan Kiira EV Smack; ve Afrika'nın güneş enerjisiyle çalışan ilk elektrikli otobüsü olan Kayoola Solar Bus. Tamami ile yerli imkanlar ile faaliyete geçirilen hizmetler halk tarafından çoşku ile karşılanıyor.

Uganda'nın İlk Elektrikli Aracı Kiira EV POC

kiira ev poc

 

İlk Hibrit Otomobili Kiira EV Smack

kiira-ev-smack

Uganda'nın Güneş Enerjisi ile Çalışan Otobüsü: Kayoola Solar Bus

kayoola solar bus

 

Uganda Başkanı, Uganda'nın daha ucuz fiyatlı elektrikli otomobiller geliştirmek için Shs20billion'a ihtiyacı olduğunu dile getirdi.Üloke içinde yaşanan krizler sebebi ile demiryolu ağı ulaşımında sıkıntılar çıkmıştı. Hükümet bu sorunları aşmak için şuanlık elektrikli otobüslere başvurmuşa benziyor.

Uganda'da 44 milyon insan yaşamaktadır. Ülkede petrol kaynakları bolca olsa da, coğrafyadan ötürü çıkarması ve satması çok pahallıya geldiği için toprak altında beklemeye devam ediyor. 

 

Yorumlar (1)

  • Sadi tek

    Maşallah ugandaya bak sen

    2023-05-13 16:28:12