Fransız araç üreticisi Renault , tamamen bağımsız yeni bir bölüm kurdu, Mobilize adını verdiği bölüm ile elektirkli araçlar alanında büyük ümitler besleyecek. Şuan için herhangi bir somut adım atılmadı fakat ayrılan fonlar ve hedefler 2030 yılında elektrikli otomobil dünyasında Mobilize'nin adını sık sık duyacağımızı göstermektedir.

Mobilize'nin ilk projesi şarj istasyonları ağıyla veya daha çok hızlı şarj merkezleri ile 200 hızlı şarj noktasını Avrupa'nın belli başlı ülkelerinde kurmak ve yaymak. Mobilize, Fransa, Belçika, İtalya ve İspanya'da en az 200 hızlı şarj noktası kurulumunu 2024 yılına kadar tamamlamak istiyor. İlk şarj istasyonları bu ülkelerin içinde bulunan ve otoyollara yakın olan noktalarda Renault bayilerinin içinde yer alması beklenmektedir. Şarj istasyonları hakkında verilen bilgide her istasyonda en az altı adet şarj noktası olacak ve bu cihazlar en az 100kW güç aktarımı sağlayacaktır. Ayrıca mevcut şarj istsayonlarındaki eksikliği fark eden Renault bu istasyonlarda insanların vakit geçirebilmesi için de bekleme salonları kuracak.

İnternet , Kahve ve Dinlenme Salonu

Mobilize şarj merkezlerinde insanlar yarım saatlik şarj sürecinde kahve alabilecek ,ücretsiz olarak internete bağlanabilecek veya hoşça vakit geçirebilecektir. İstasyonlarda alışa gelmişin dışında bazı ek yöntemlerde yer alacaktır. Altı aracın aynı anda istasyonda bulunması gücün düşüklüğüne sebep olabilir. Bu sorunu gidermek içinde güneş panelleri kullanmayı hedefleyen Mobilize, bu paneller ile güç eksikliği kapatarak araç sahiplerinin zaman kaybı yaşamasını engellemeyi hedeflemektedir. Ayrıca tüm elektrikli araçlar bu istasyonlardan yararlanabilecektir.

Mobilize'den İki Araç Tanıtımı

Mobilize, lansmanında iki araç tanıtılması beklenmektedir. Bunlardan biri olan Mobilize Duo , Renault Twizy'nin daha gelişmiş versiyonu ile karşımıza çıkması beklenmektedir. Çok fazla değişikliğe gidilmesede oturma alanı ve iç alan genişliği ciddi oranda arttırılmıştır.Aracın çç mekan basit, ancak tüm imkanları bizlere sunmaktadır. Bir adet telefon tutucusu, USB-C şarj cihazı, Bluetooth ve araçta OTA güncelleme desteği mevcuttur. Aracın azami hızı 45km/s ile sınırlandırabilir. Fakat isteğe göre bu hız 80km/s'a kadar çıkabilir. Menzil olarak da 140 km ye kadar araç ile seyehat edebilirsiniz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!