Yeni Opel Astra Sports Tourer Electric, Eylül ayında dünya prömiyerini yapacak. Bu kompakt elektrikli otomobil şimdiden sipariş edilebilir durumda ve Avrupa'da 43.490 euro başlangıç fiyatıyla sunuluyor.

Astra Sports Tourer Electric, 4.64 metre uzunluğunda, 1.86 metre genişliğinde ve 1.48 metre yüksekliğindedir. Arka koltuklar katlandığında bagaj hacmi 516 litre sunarken, koltuklar katlandığında bu alan 1553 litreye kadar çıkabilir. Model, bir dizi elektronik yardım ve konfor özelliği ile donatılmıştır. Bu özellikler arasında konforlu koltuklar, klima, çevresel LED aydınlatma, iki on inçlik ekran ve tamamen dijital "Pure Panel" kokpit bulunmaktadır.

En üst düzey Astra Sports Tourer Electric GS donanımında, sürücünün konforunu artıran aktif spor koltuklar bulunmaktadır. Yardım sistemleri arasında ön çarpışma uyarı sistemi, trafik işareti tanıma ve hız asistanı gibi özellikler yer almaktadır. 360 derece kamera genel bir bakış sağlar. GS donanımında yer alan özellikler arasında karbon siyahı tavan, aynı renkte tavan kaplaması ve parlak siyah Opel logosu ve arka paneldeki Astra yazısı bulunmaktadır. GS sürücüleri, Astra Sports Tourer Electric'i 46.560 Euro'dan sipariş edebilirler.

Yeni Astra Sports Tourer Electric, 115 kW/156 hp gücünde bir elektrik motoru ve 270 Nm maksimum tork ile çalışır. 0'dan 100 km/s hıza 10 saniyenin altında ulaşır ve maksimum hızı 170 km/saat olarak belirtilmiştir. Sürücüler, Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş modu arasında seçim yapabilirler.

WLTP standardına göre, bu elektrikli istasyon vagonu 100 kilometrede 15.0 kWh enerji tüketmektedir. 54 kWh lityum iyon pil, 413 kilometreye kadar menzil sağlar. Pil paketi, 100 kW doğru akım hızlı şarj istasyonunda yaklaşık 30 dakikada yüzde 80'e kadar şarj edilebilir. AC şarjı için üç fazlı 11 kW yerleşik şarj cihazı standart olarak sunulur.

Astra Sports Tourer Electric siparişlerinin başlamasıyla birlikte Opel, tamamen elektrikli Astra Electric beş kapılı model yelpazesini 41.990 Euro'dan başlayan giriş seviyesi versiyonuyla genişletiyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!