Yerli ve milli otomobilimiz TOGG'un fiyatları ve özellikleri şekillenmeye başladı. Fiyat listesi ve ön başvurular açıklanıyor.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG 2023 yılı itibari ile satışa başlayacak.Nisan Mayıs ayları içerisinde teslimatları başlanacak olan TOGG, ilk dönemde sadece SUV segmenti ile satılacak. İlerleyen yıllarda sedan ve diğer modellerinin de üretilmesi beklenmektedir.

TOGG İki Farklı Model Olarak Satılacak

TOGG iki farklı model olarak ilk siparişlerini sahiplerine ulaştıracak. TOGG C SUV modeline ait iki farklı pil seçeneği ve fiyatı ile satışa çıkması beklenmektedir.

Birinci model 52,4 kwh batarya takımına sahip olacak ve yaklaşık olarak 300 km menzile sahip olacaktır. Bir diğer TOGG C SUV modeli ise 88,5 kwh pil takımı ile gelecek ve 500 km menzile sahip olacak.

Elektirkli otomobillerde fiyatı yukarı veya aşağıya çeken en önemli modül bataryadır. İki modelin bataryaları arasındaki fark fiyata da bariz bir şekilde yansıyacaktır.

TOGG Fiyatları Ne Kadar?

TOGG Fiyatları, resmi olarak açıklanmasa da sahip olduğu özelliklere göre ve bir kaç açıklamaya göre şekillenmiş durumdadır. Net fiyat ise Şubat ayında açıklanacak.

TOGG'un tahmin edilen satış fiyatının 900 bin TL ile 1.1 Milyon TL arasında değişiklik göstermesi beklenmektedir. 900 bin TL olan fiyat 52,4 kwh pil paketini barındıran otomobil, 1.1 milyon TL olan araç ise 88,5 kwh pil paketini barındıran otomobildir.

Mevcut ekeonomik durumlarda fiyatlar şuan için bu durumda iken şubat ayına kadar gelecek enflasyon verileri ve dolar kurunun değişimi ile fiyatlarda oynama yaşanabilir.

TOGG Ne Kadar Yakar?

TOGG Elektrikli araba ne kadar hesaplayalım. Türkiye'nin milli ve yerli otomobili TOGG 100 km'de 18 kw elektrik türketimi gerçekleştirmektedir. Benzeri SUV segment otomobillere kıyasla bu değer oldukça iyi.

Fakat bir elektrikli otomobili hangi ortamda ve hangi koşullarda şarj ettiğiniz çok önemlidir. Soğuk bir ortamda şarj etme maliyeti artarken sıcak bir bataryayı şarj etmek daha kolaydır.

Aynı şekilde evde gerçekleştireceğiniz şarj ile dışarıdaki şarj istasyonlarında gerçekleştireceğiniz şarj da değişiklik göstermektedir.

Şarj Konumu Tutar (100km'de)
TOGG Evde Ne Kadar Yakar 31,14₺
TOGG Ofiste Ne Kadar Yakar 46,80₺
TOGG Fabrikada Ne Kadar Yakar 80₺
TOGG AC Şarj İstasyonu 117₺
TOGG DC Şarj İstasyonu 162₺

TOGG C SUV

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!