Yeni Renault Megane E-Tech Electric, otomobili yeni bir tasarımı ve 300'den fazla patent başvurusu yapılan teknolojik donanımsal özelliklere sahiptir.

Fransız araç üreticisi Renault, 400 binden fazla elektrikli otomobil sattı. Şimdi de bu otomobillerde kullanacağı yeni teknolojiler için 300'den fazla patent başvurusu yaptı.  10 yılı aşkın süredir elektrikli otomobiller üzerinde çalışan ve kendini geliştiren Renault , Megane E-Tech Electric ile alanında bir numara olmak istiyor.

Megane E-TECH Electric, Renault'nun B segment olarak geçmektedir. Otomobil tamamen elektriklidir. Ayrıca tasarımdan mekansal çalışmaya, yeniliklere, elektrikli güç aktarma teknolojisine ve sürükleyiciliği ile alanında iddalı işlemler yapmak için tasarlandı. Renault geçmişten gelen tecrübesi ile elektrikli otomobillerde her teknolojik yeniliği önemsemektedir. Bundan ötürü de Renault 300'den fazla patent başvurusunda bulundu.

Megane E-TECH Electric modelinin de sürüş kalitesi ve konforu yüksek seviyededir. Araç içinde çevresel faktörlerden doğabilecek sesler minimum seviyeye indirilmiştir. Ses yalıtımında yer alan sır ise araç döşemesinin altına yerleştirilen darbe emici yalıtım malzemeleridir. Bu malzemeler aracılığı ile araç içinde sessiz sürüş hakimdir.

Renault elektrik motoru ayrıca daha fazla güç ve tork sunmanın yanında toplam motor ağırlığını da indirgemiştir. Ayrıca bu gücün kontrol edilmesi adına Megane e-tech gelişmiş sürücü destek sisteminde 26 adet ayrı özellikler bulunmaktadır. Şerit takibi, şöför analizi, ani frenler gibi çeşitli destekler ile araç hem akıllı hem elektrikli bir hale getirilmiştir.

Renault Megane E-TECH Motor ve Batarya Özellikleri

Renault Megane E-Tech motoru 220 hp beygir gücündedir.Motorda yapılan geliştirilmeler sonucu motor hacmi küçültülerek ön kaput bölgesinde 33 litrelik bir bagaj hacmi yaratılmıştır. Yepyeni ve sessiz motoru ile fark yaratan E-Tech modelinin sahip olduğu pil değeri ise 60 kWh . DC hızlı şarj imkanı olan model de 130 kWh'a kadar aktarım sağlanabilir. 30 dakikada Megane E-Tech bataryası doldurulabilir. Ayrıca hem ev de hem de şarj noktalarında kolaylıkla aracınızı şarj edebilirsiniz.

Renault Megane E-TECH Kaç Kilometre Yapar

%100 elektrili olan otomobil 60 kWh batarya bulundurmaktadır. Bu batarya ile e-tech 300km'ye kadar menzile sahiptir. Ayrıca fren sistemlerinde yer alan özellik ile fren esnasında bataryanız şarj olmaya devam edecektir. Ayrıca Renault otomobilleri hakkında diğer biliglere Renault Soru Cevap menüsünden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!