Yeni Passat Volkswagen ID.7 ile VW, üst orta sınıf için markanın ilk küresel elektrikli modelini sunuyor. WLTP standardına göre 700 kilometreye varan menzil, "üstün sürüş, geniş iç mekan ve birinci sınıf teknolojiler" kombinasyonu ile konforlu bir gezici sedan sunuyor. Piyasa lansmanının bu yıl Avrupa ve Çin'de başlaması planlanıyor.

Markanın teknik geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Kai Grünitz, MEB elektrikli otomobil yapım kitine dayanan ID.7'nin verimlilik açısından yeni standartlar belirlediğini söylüyor. “WLTP'ye göre 700 kilometreye kadar bir menzil hedefliyoruz. Bu, çok iyi aerodinamik özellikler ve sürüş ve ısı yönetimi alanlarındaki verimlilikteki önemli artışlar sayesinde mümkün oluyor.”

ID.7, yeni, "yüksek verimli" sürücü nesline sahip ilk MEB modelidir. 210 kW (286 hp) ile VW'nin ID elektrikli otomobil ailesinden bugüne kadarki bir modelin en güçlü ve yüksek torklu elektrik motorudur. Bu performans varyantı, seçilen pil boyutundan bağımsız olarak ID.7'de kullanılır. Pil boyutuna bağlı olarak, 700 kilometreye kadar WLTP menzili ve yaklaşık 200 kW'a kadar şarj kapasitesi öngörülüyor. Üretici, "ID.7 bu nedenle, özellikle sık sürücüler ve filo müşterileri için uzun mesafe uygunluğunun altını çiziyor" diyor.

ID.7 neredeyse beş metre uzunluğunda ve VW'ye göre aerodinamik olacak şekilde tasarlandı. Coupé tarzı eğimli tavanı, döşemeye bağlı olarak yaklaşık 0,23'lük bir sürtünme katsayısı elde edilmesine yardımcı olur. Uzun dingil mesafesi ve kısa çıkıntılar, beş yolcunun tümü için iç mekanda bol miktarda alan sağladı.

ID.7 Teknik Detaylar

ID.7

ID.7'de VW ilk kez yeni bir andorid eğlence ekranı tercih ediyor. Bunlar arasında 15 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı, artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı, bilgi-eğlence sisteminin birinci seviyesine entegre edilmiş yeni klima kontrolü kontrollerinin yanı sıra serbestçe atanabilen sık kullanılanlar düğmeleri ve arkadan aydınlatmalı dokunmatik kaydırıcı yer alıyor.

Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Marka Yönetim Kurulu Üyesi Imelda Labbé: “ID.7, Avrupa, Çin ve Kuzey Amerika'daki Volkswagen markası için son derece önemli bir model. ID.7, dünya çapında hem mevcut hem de yeni Volkswagen müşterilerini memnun edecek çekici bir paketi bir araya getiriyor. Bu nedenle, bir Volkswagen'de münhasırlıkları, üst düzey konforları ve yüksek düzeyde günlük kullanımları ile etkileyen birinci sınıf teknolojiler sunuyoruz.

Yeni masajlı koltuklar veya elektronik olarak karartılabilen panoramik tavan ile ID.7, normalde premium rakipler arasında yalnızca daha yüksek sınıflarda bulunan donanım seçenekleri sunuyor, VW'nin altını çiziyor. Yeni "Akıllı Cam" panoramik tavan, dokunmatik işlemle elektronik olarak opak veya şeffaf olarak değiştirilebilir. ID.7'deki diğer birçok işlev gibi, çatı da sesli komutla çalıştırılabilir.

İsteğe bağlı ön koltuklar yeni geliştirildi: Bir VW'de ilk kez, soğutma veya ısıtma gereksinimleri ve istenildiği gibi kurutma işlevi ile adaptif bir Climatronic koltuk sunuyorlar. AGR mührü (Aktion Gesunder Rücken e.V.) ile ödüllendirilmiş bir masaj işlevi de ürün yelpazesine dahildir. Seçenekler yelpazesi, Harman Kardon'dan 700 watt'lık bir ses sistemi ile tamamlanıyor: Önde bir orta hoparlör ve bagajda bir subwoofer dahil olmak üzere 14 "yüksek kaliteli" hoparlör, ikna edici bir ses deneyimi sağlamayı amaçlıyor.

"Sürü verili Seyahat Asistanı" gibi yardım sistemleri, gerekirse ID.7'de yanal ve uzunlamasına yönlendirmeyi üstlenebilir. Talep üzerine "Seyahat Asistanı", çok şeritli otoyolda 90 km/s'den itibaren destekli şerit değiştirmeyi destekler. Yeni elektrikli VW, çeşitli şekillerde bağımsız olarak park edebilir. Bunlardan biri: 50 metreye kadar hafıza fonksiyonlu park etme. Sürücü ID.7'de oturuyor veya bir akıllı telefon uygulaması kullanarak park etme sürecini dışarıdan izliyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!