Elektrikli otomobil alanına giriş yapmaya hazırlanan Mini, Mini Hatchback'in bazı ön tanıtım fotoğraflarını yayınladı. İki farklı seçenek ile sunulacak otomobil hem üç kapılı hem de beş kapılı modelleri barındıracak.

MINI, geleceğin tamamen elektrikli model serisine ait ilk bilgileri internet ortamında yayınladı. "Çekici Sadelik" sloganı ile yolan çıkan Alman otomobil şirketi, sadeleştirilmiş tasarımın her şeyden üstün olduğunu dile getiriyor. 

Otomobile ilk bakışta aydınlık iç mekanın kalbinde, gelecek model ailesinde bir OLED ekran biçiminde yeniden yorumlanacak olan MINI'ye özgü dairesel merkezi gösterge yer almaktadır. MINI, yüzde yüz oranında kullanılabilir ve elips bir yapıyıa sahip olan bir dokunmatik ekran sunmaktadır.

240 milimetre çapındaki OLED dokunmatik ekran, gösterge paneli ve yerleşik monitörün işlevlerini birleştirir. Dokunmatik ekranda ayrıca klima bilgileri ve video-oyun-film gibi araçların da bulunduğunu belirtmek gerek.

Elektrik motoru seçenekleri henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da, Mini EV'nin hem 40 kWh hem de 50 kWh pil paketi seçenekleriyle sunulması planlanıyor. Bu pil paketleri muhtemelen sırasıyla 180 mil ve 250 mil menzil sağlayacak ve daha büyük pil seçeneği, diğer elektrikli şehir arabalarıyla aynı seviyeye gelecek.

Kesin teknik özellikler henüz onaylanmadığı için bu bilgiler değişebilir. Ayrıca, benzinli bir varyantın da mevcut olmaya devam edeceği belirtiliyor.

mini direksiyon simidiElektrikli otomobil alanına giriş yapan MINI, bazı değişikliklere de gitmiş görünüyor. Otomobilin direksiyon simidi tamamen baştan tasarlandı ve yeni dokunmatik ekrana uygun bir şekilde oluşturuldu.

İki farklı seçenek olarak gelecek olan direksiyon simidinde, standart tasarımın özel tasarımdan farklı ek olarak bir deri ile kaplı olmasıdır. Eklenen bu kumaş çizgi opsiyonel olarak kullanıcılar ile buluşacak.

Birden çok renk seçeneği ile piyasaya giriş yapması beklenen modelde, alaşım jantlarda farklı bir boyut kazanmıştır. Özel olarak tasarlanan jantlar otomobile ek olarak aerodinamik katkısı sunarken, farklı kontrast renkler ile ilgi çekmeyi başarıyor.

MINI ailesinin yeni nesli, Cooper Electric ile başlıyor. Kasım 2023 itibarıyla BMW Group'un Leipzig'deki fabrikasında üretilecek olan MINI Countryman ile birlikte 3 kapılı yeni nesil araçlar, markanın tamamen elektrikli geleceği için başlangıç noktasını oluşturuyor. 2024'ten itibaren ise elektrikli MINI Aceman, yeni model ailesini tamamlayacak. Ayrıca, daha fazla tam güçlü araç da planlanmaktadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!