Toyota' nın lüks otomotik markası olan Lexus, ilk BEV modelininyeni versiyonu olan UX 300e'nin tanıtımını yaptı. Yenillenen UX 300 modelinde göze en çok çarpan özellik artış gösteren azami hız ve %40 oranında geliştirilen takım pilleri oldu.

Lexus , Dünya'nın ilk SUV konseptli hibrit aracını piyasaya sürmüş ve bu alanda öncü olan markaların başında gelmektedir. RX 400h modelini iki binli yılların başında piyasaya süren Lexus elektrikli otomobil pazarın öncüsü olmuştur. Zaman içinde kendini geliştirmeye ve güncellemeye devam eden lüks otomobil markası , 2020 yılında da ilk elektrikli otomobili olan UX300e'yi piyasaya sunmuştu.

UX300 Teknik Detaylar

UX300 aracının en önemli artılardan biri sessiz bir sürüşü bizlere sağlamasıdır. Lexus mühendisleri özel ses ortamlarında yapmış oldukları bir düzine testler ile araç seviyesini en minimal seviyeye indirmeyi başardı. Bununla birlikte aracın pil kapasitesi 54,4 kWh'den 72,8 kWh'ye yükseltilmiş ve eski kasa modelden %40 daha uzun olan 450 km'lik bir seyir aralığı sağlayan yeni geliştirilmiş bir pil takımı ile güncellenmiştir. Somut testler daha yapılmasa da fabrika testlerinden aktarılan sonuçlar bu yönde.

Yenileşen ve güncellenen Lexus UX300 modeli özelliklerinde, ön panelde iki adet Type-C şarj girişi sürücüleri sevindiren yeniliklerden biri oldu. Ayrıca şuanki modele göre daha yüksek çözünürlükte ve dokunmatik hassasiyeti iyileştirilmiş bir ekran paneli bizleri karşılamaktadır.Lexus tüm bu bir dizi makyaj ve teknik detayların yanında şoför ve yolcular için devreye sokmuş olduğu "Lexus Safety System +” sisteminde de güncellemelerde bulundu. Sürücülerin daha güvenli bir yolculuk geçirmesi için mevcut teknoloji ve yazılımlarda iyileştirilmelere gidildi. Tabi burada ana belirleyici kısaslardan biri yine de NCAP testleri olacaktır. Araç teslimatlarının 2023 yılında başlaması beklenen haberler arasında yer almaktadır.

Güncellenen LExus UX300 Teknik Özellikleri

Seyir menzili 450 km
Enerji tüketimi 166,7 Wh/km
Pil Kapasitesi 72,8 kWh
Hızlı Şarj Standardı CHAdeMO
Maksimum Çıkış (kW[ps]) 150 [203]
Maksimum Tork (Nm[Kgf ・m]) 300 [30.5]

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!