Çinli Judo markası, ilk elektrikli SUV otomobili olan Robo 1 Özelliklerini tanıttı. Çinli iki dev şirket olan Baidu ve Geely'nin ortaklaşa kurmuş olduğu Judo markasının ilk göz ağrısı Robo 1 oldu.

Judo Robo 1 özellikleri ile bir çok markadan esinlenmiş olması göze çarpan ilk detay oldu. Ön panel tasarımı geçtiğimiz aylarda lansmanı yapılan Polestar modelini anımsatmaktadır. Yine araç bütüne baktığımız zaman Range Rover modellerinden de esintileri görmek mümkün. Her ne olursa olsun ortaya sportif bir Robo 1 SUV modeli çıktığı bir gerçek.

Robo 1, 1000 adet sınırlı sayıda üretime geçirilecek bir model. 4,8 metre uzunluğunda tasarlanan Robo 1, 555 litrelik bagaj hacmi ile de rakiplerine meydan okuyor. Ayrıca arka koltukları da yatırmanız durumunda 550 litrelik bagaj hacminiz 1528 litreye kadar çıkabilmektedir. Özellikle çadır kurmayı seven doğa severler için oldukça ideal bir bagaj hacmi Çinli müşterilerini heyecanlandırmış durumda.

Judo Robo 1 Teknik Özellikleri

Robo 1 modeli 555 litrelik bagaj hacminden bahsetmiştik. Dört çekişli bu otomobilde 100 kWh büyüklüğünde bir batarya koltuk takımın altında bizleri bekliyor. Bu büyük pil grubunun bizlere vaat ettiği menzil ise 600 km olarak belirtildi. Oldukça iyi bir menzile sahip olan Robo 1 otomobili 0'dan 100 m/s hıza ulaşması ise 3,9 saniyede gerçekleşmektedir. 

Robo 1 başlangıçta yalnızca Jidu ve Çin Ulusal Uzay İdaresi arasındaki bir işbirliği olan bu Lunar Edition'da mevcut olacak. Lunar Edition, Çin Ay Keşif Programını kutluyor ve otomobilin her yerinde bunu bizlere hatırlatıyor. Bu yakışıklı SUV 'un satış fiyatının ise 55.000$ civarlarında olması bekleniyor. Sadece bin adet üretilecek bir otomobil için oldukça güzel fiyat olduğunu belirtmek gerek. Şirket ilk siparişlerin ardından önümüzdeki dönemde ikinci bir modeli de açıklamayı planlıyor.

Çin elektrikli otomobiller adında tam bir fırtına gibi esmeye devam ediyor. Neredeyse her marka bir elektrikli otomobil üretirken bunlara Robo 1 de eklenmiş durumda. 2035 yılında ICE yasakları devreye gireceğini düşündüğümüzde bu elektrikli otomobil pazarının daha çok fazla büyüyeceğini ön görmek çokta yanlış olmaz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!