Amazon iklim taahhüdü gerekliliğini yerine getirmek için Volvo'dan 20 elektrikli kamyon aldı. 2019 yılında imzalanan Paris Antlaşması gereği bir çok alanda şirketler yeşil teknoloji ve sıfır emisyon parolasını benimsedi. Amazon da bu benimsemiş olduğu program gereği filosuna yeni elektrikli araçlar ekledi.

Amerikan şirketi Amazon , imzalamış olduğu anlaşma gereği bir çok yeşil adımlar atarak sözünde durmaya devam ediyor. Önce ofislerini güneş panelleri ile donatmaya başlayan Amazon, şimdilerde araç filosunu tamamen elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedeflemektedir. Son adımı olarak da Volvo'dan 20 adet elektrikli kamyon aldığını basına duyurdu.

Amazon kamyon filosunda yeni siparişleri toplam olarak Rivan şirketinden 110 bin adet elektrikli kamyon ve Alman devi Mercedes şirketinden de 1850 adet elektrikli kamyon oldu. Şimdi son olarak da Volvo'dan 20 adet elektrikli kamyon siparişi vererek filosunu genişletmeye ve yeşillendirmeye devam etmektedir.

Kamyonlar Almanya bölgesinde görev yapılacağı şu anlık belirlenmiş durumda. Aralık ayının sonunda araçları teslim alacak olan Amazon bu araçlardan yaklaşık bir milyon kilometre elde etme isteğindedir.  Tüm projeleri tamamlayan Amazon aracın 500km lik menziline sahip olduğunu ve pil dolumunun şoförün öğlen arasına denk geleceğini belirtti. Yarım saatlik bir yemek molasında aracın hızlı şarj ile tekrardan yollarda olacağı söylendi.

Amazon Paris İklim konferansında aldığı kararları uygulama hedefinde kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu noktada 2050'de sıfır emisyon hedefini öne çekmiş ve 2040 olarak belirlemiştir. Yaklaşık 100 bin adetten fazla minibüse sahip olan amazon dizel kullanımdan kurtulmak ve elektrikli modellere geçmekl için çalışmalarını devam ettirmektedir.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!