Dünya'nın en güvenli sürüş imkanı sağlayan markası Volvo , Ağır Kamyonların Seri Üretimine Başlıyor. Elektrikli araç üretiminde de iddasını yenileyen Volvo , Tır alanındaki pastasını büyütmeyi hedefliyor.

Volva geçtiğimiz günlerde yaptığı açılış ile elektrikli ağır kamyon dünyasına yeni üç modeli kazandıracağını gösterdi. Elektrikli ağır araç yelpazesinde lider bir konumda olan Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX olan modellerin de İsveç'in Göteborg şehirende bulunan fabrikada seri üretimine başlıyor. İşin garip tarafı Volvo bu büyük kamyonları içten yanmalı motorların bulunduğu fabrikada elektrikli olarak üretmesi. Gerçekten geniş bir üretim ağına sahip olan Volvo bu alanda da şaşırtmaya devam ediyor.

Elektrikli Kamyon Talepleri Artıyor

Yeşil gezegen mottosunda ilerleyen Dünya'da elektrikli otomobillere oluşan talep doğrultusunda kamyon sökterinde de doğrusal bir artış söz konusudur. Fosil içermeyen yakıtlar kullanarak ağı iş makinalarını özgürleştirmek isteyen Volvo altı eşsiz modeli ile alana liderlik etmek istiyor. 

"Ağır elektrikli kamyonlarımızdan yaklaşık 1.000 adet ve toplamda 2.600'den fazla elektrikli kamyonumuz sattık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hacimlerin önemli ölçüde artmasını bekliyoruz. 2030 yılına kadar, dünya çapında sattığımız kamyonların en az yüzde 50'si, elektrik," diyor Roger Alm.

Peki bahsedilen bu kamyonlar şehir içinde hangi görevi karşılıyor. Hangi ihtiyaca cevap veriyor ? Şehir içi dağıtım işlerinde bu kamyonlar aktif olarak kullanırken çöp toplama kamyonları da yine elektrikli modeller portfoyündedir. Bunun haricinde uzak olmayan bölgeler arası kargo ve taşımacılık işlemlerinde de aktif olarak kullanılabilmektedir.Bu kamyonların daha çok şehir içinde kalma sebebi ise pil ihtiyacını karşılayacak servislerin ülke çapında hala yeterli olmaması ve menzillerin hala istenilen seviyede olmamasıdır. Bundan dolayı kamyonlar dah çok il ve ilçelerde kullanımda aktif olarak rol oynamaktadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!