İsveçli elektrikli araba üreticisi olan Polestar ve Volvo, Perşembe günü, bir yazılım sorunu nedeniyle Polestar 3 ve Volvo EX90'un ABD'ye ilk teslimatlarının bir sonraki yıla aksayacağını duyurdu.

Oluşan yazılım sorunu, Polestar için daha büyük bir sorun olabilir çünkü Polestar 3 elektrikli SUV'nin ABD teslimatları,planlandığı gibi bu yılın ilerleyen dönemlerinde başlanması ihtimali ortadan kalktı.

Polestar, Perşembe günü yapmış olduğu açıklamaya göre, Polestar 3'ün üretimi 2024'ün ilk çeyreğinde başlayacak. Aslında üretiminin 2023 yazında Çin'de başlaması ve teslimatların Çin ve ABD'ye o yılın ilerleyen dönemlerinde yapılması planlanmıştı. Öte yandan, ABD üretiminin 2024 yılında başlaması ve Güney Karolina tesisinin Çin hariç tüm küresel pazarlar için elektrikli SUV'un üretim kaynağı olması bekleniyordu.

Polestar, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Volvo Cars tarafından paylaşılan yeni tam elektrikli platformun nihai yazılım geliştirmesi için ek süreye ihtiyaç olduğunu ve Polestar 3'ün üretimine artık 2024'ün ilk çeyreğinde başlanmasının beklendiğini belirtti.

Polestar, Green Car Reports'a doğruladığı üzere, bu durumun Çin'deki üretimin Güney Karolina'dan birkaç ay önce hızlanmayacağı anlamına geldiğini; bunun yerine, iki fabrikanın önümüzdeki yıl aynı zamanda hızlandırılacağını belirtti. Polestar, "Polestar 3 üretiminin ABD'nin Güney Karolina eyaletindeki Ridgeville'de planlandığı gibi 2024 ortasında başlaması yolunda ilerliyor" dedi.

Polestar ayrıca, gecikmenin tamamen yazılım geliştirmesinden kaynaklandığını ve üretim veya tedarik zinciriyle ilgili bir gecikme olmadığını açıkladı. Çin pazarı versiyonları Çin'de üretilecek, diğer dünya pazarları için olan versiyonlar ise Güney Karolina'da gerçekleşecek. Volvo tarafından işletilen bu fabrika, otomobil üreticisinin sadece elektrikli araçlar üreten ilk küresel fabrikası olması hedefleniyor.

Polestar, gecikmenin Polestar 4'ü etkilemediğini açıkladı. Polestar 4, Tesla Model Y'ye rakip olabilecek daha uygun fiyatlı bir model olarak tasarlandı ve 3'ten önce üretime girecek. Polestar 4, şirketin açıklamasına göre Çin'de 2023'ün dördüncü çeyreğinde ve diğer pazarlarda 2024'ün başlarında satışa sunulacak.

Polestar'ın gecikmenin kaynağı olarak Volvo'ya işaret etmesinden sonra, Volvo da aynı platform üzerine inşa edilen EX90'un üretim başlangıç zamanlamasının değiştiğini de doğruladı. Şirket, bir açıklamada, aracın yüksek kaliteli bir şekilde sunulmasını ve teknolojisinden müşteri faydasının ilk günden itibaren en üst düzeye çıkarılmasını sağlamak için yazılım geliştirme ve test sürecinde daha fazla zaman ihtiyacı olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!