Güvenliğe ve sağlamlığa önem veren Volvo, yeni elektrikli amiral gemisi EX90  sarhoş algılama sistemi ile 9 kasımda geliyor. Konvansiyonel modelleri üretmeyi bırakmayı hedefleyen Volva ilk elektrikli amiral gemisi EX90'ın patent başvurularını tamamladı ve tanıtım için 9 Kasım tarihini beklemeye başladı.

EX90 modeli için şuan bildiğimiz bilgiler 8 kamera, 16 ultrasonik sensör, beş adet radardan oluşutuğu.Ayrıca araç üst tavanına monte bir halde bulunan nesneleri algılamak için kullanılan Lidar sensöre sahip olduğudur.En dikkat çekici noktalardan biri de şöför koltuğunda bulunan insanı takip edecek ve davranışlarını kontrol edecek , dikkatli olmasını sağlayacak bir sistemin araç içinde var olması. 

Araç içerisinde bulunan bu teknolojinin çalışma prensibi ; Volvo, ekranda yanacak ikaz ışıkları ve farklı metotlar ile sürücüyü yola odaklanması için uyarılar gönderecektir. Ayrıca araç içinde bulunan ve şöförü takip eden kameralar sürücünün dikkatinin dağılıp dağılmadığını veya herhangi bir rahatsızlık geçirip geçirmediğini kontrol edecek. Şöförden herhangi bir geri dönüt alamaz ise araç yavaşlayacak ve dörtlüleri aktif hale getirip yanıp sağ tarafta bulunduğu sensörler sayesinde uygun bir alanaca park edecektir.

Volvo Tüm Araç Paydaşlarını Güvenli Hale Getirme Peşinde

Volvo şirketi sürücülerin davranışlarını ve dikkatlerini ölçen sistemi 2019 yılının sonunda devreye sokmayı hedefliyordu. Fakat yazılım sürecinin beklenenden uzun sürmesinden dolayı EX90 ile geleceği tahmin edilmektedir. Biliyorsunuz ki Dünya'da ilk olan araç hız limitini maksimum 180 km/s sabitleyen Volvo , araç güvenliği ve sağlamlığını tamamladı artık sürücü üzerinde neler yapabiliriz düşüncesine girdi. Burada son teknolojide sürücünün davranışlarını takip eden sensörler oldu.

Bir noktoda sürücünün garip davranışlarını test eden araç sağa yanaşmak istediği zaman otonom sürüşe geçecektir. Bu otonom sürüşün kullanılması içinde bulunan yerlerde yasal olarak da izinlerin alınması gerekmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!