Volvo, tamamen elektrikli EM90 premium 7 koltuklu modelini tanıttı. İsveçli üreticinin ilk elektrikli MPV'si, geniş iç mekanıyla ailelere yönelik bir seçenek sunmayı hedefliyor. Dünya prömiyeri ve sipariş başlangıcı, Kasım ayında Çin'de gerçekleştirilecek.

Marka, EM90 modeli ile seyahat konforunu "tekerlekler üzerindeki İskandinav oturma odası" olarak yeniden tanımlıyor. Bu model yalnızca yolcularını hedefe taşımakla kalmayıp aynı zamanda arkadaşlar, aile, dinlenme, macera, iş ve seyahat gibi farklı ihtiyaçlar için geniş bir alan sunmayı amaçlıyor.

Volvo'nun EM90 premium minibüsü hakkında daha fazla detayın ve bilginin ilerleyen aylarda açıklanması bekleniyor. Bu kapsamda, modelin Çin dışındaki pazarlarda da sunulup sunulmayacağı gibi ayrıntılar da yer alacak.

Yeni Volvo modeli, Çin merkezli lüks markası Zeekr'in mevcut 009 modeline benzer bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Bu Volvo modeli, ana şirket Geely'nin SEA (Sustainable Experience Architecture - Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi) platformu üzerine inşa edilecek. Zeekr 009'un temel aldığı platform, yeni Volvo modelinin tasarımında, özellikle Volvo'nun EX30 ve EX90 SUV modelleriyle tanıttığı yeni tasarım dilini yansıtacak.

Yeni Volvo modeli, 5209 mm uzunluğunda, 2024 mm genişliğinde ve 1858 mm yüksekliğinde olacak. Bu büyüklük, iç mekanda geniş bir alan sunmayı hedeflerken, yedi koltuk kapasitesi ile ailelerin ihtiyaçlarına hitap edecek.

Zeekr 009'un elektrikli versiyonu, CLTC Çin standartlarına göre oldukça iddialı bir menzile sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. İki pil seçeneği sunulan bu modelde kullanılan iki elektrik motoru toplamda 400 kW (544 bg) güç üretecek.

Özellikle Erlkönig (gizli prototip) resimlerinde önerildiği gibi, yeni Volvo elektrikli minivan modeli, Zeekr 009'un markaya uyarlanmış bir versiyonu gibi görünecektir.

Volvo, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli otomobiller sunmayı hedeflemekte ve bu dönemde küresel satışlarının yarısının tamamen elektrikli araçlardan oluşması beklenmektedir. Bu doğrultuda 2026 yılına kadar en az altı yeni elektrikli modelin piyasaya sürülmesi planlanmaktadır.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!