Volvo kısa süre önce yeni EX30 elektrikli otomobilini tanıttı . Kompakt SUV'den birkaç ay önce İsveçliler , markanın gelecekteki amiral gemisi olarak konumlanacak olan büyük SUV EX90'ı sundu. Bu ve diğer modellerle, birinci sınıf üretici, duyurulan tam güçlü araçlara geçişini sürdürüyor.

Markanın baş ticari sorumlusu Bjorn Annwall, geçtiğimiz günlerde EX30'un tanıtılacağı bir etkinliğin aralarında, "Volvo 2030'dan sonra tamamen elektrikli olmayan tek bir araba satmayacak" dedi . 2021'de dönemin CEO'su Håkan Samuelsson, Volvo'nun 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil üreticisi olacağını duyurdu. Yeni CEO Jim Rowan hedefi 2022'nin başlarında onayladı ve şimdi üst düzey yöneticilerinden biri planı yeniden onayladı.

Annwall, "Eğerler ve amalar yok," diye vurguladı. Menajer, serinin sürekli olarak elektrikli arabalara dönüştürülmesinin Volvo'nun bazı pazarlarda "biraz satış" kaybetmesi anlamına gelebileceğini söyledi. Bununla birlikte, finansal ve insan kaynaklarını tek sürücü teknolojisine odaklayarak, şirketin en inandırıcı e-araba ürünlerini geliştirme şansı en yüksektir.

Annwall, "Elektrikli araçlara odaklanmasaydık çok fazla büyümeden vazgeçerdik" diyor. "Son kontrol ettiğimde çok güçlü büyüyen bir pazardı ve ICE pazarı düşüşte. Başarılı olmak için pazarın büyüyen kısmına odaklanmalısınız.”

CEO Jim Rowan, maliyet, şarj altyapısı ve şarj hızı gibi olumsuz faktörler ortadan kaldırıldığında EV'lerin galip geleceğinden emin. Onun için birkaç yıl sonra içten yanmalı motorlara yatırım yapmanın bir anlamı yok. "Satışlarda belki biraz fedakarlık yapıyoruz ama feda ettiğimizden çok daha fazlasını kazandığımızı düşünüyorum."

Ancak şimdilik İsveçliler, içten yanmalı motorlar ve elektrik motorlarının bir kombinasyonuna sahip plug-in hibrit otomobiller sunmaya devam edecek. Annwall, Volvo'yu bir avantaj olarak görüyor çünkü altı veya yedi modelden oluşan kompakt bir ürün yelpazesine sahip.

Annwall, gazlı modeller "biraz sevilecek" diyor. "Fakat temel teknolojilerine yatırım yapmıyoruz. Derinlemesine bir araştırma ve geliştirme yoktur. Ancak bilgi-eğlence sistemini, yazılımı, dış tasarımı ve iç tasarımı geliştirebiliriz."

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!