Volkswagen ID.7 modeli ile Passat’ın yüzde yüz elektrikli bir benzerini otomobil dünyasına tanıtıyor. Almanya merkezli otomobil şirketi bu yeni otomobil hakkın detaylı bilgileri sundu.

ID.7 modelinin tasarımı şuan için gizlenmeye devam ediyor. Yeni model serisi iki hafta içinde tüm Dünya’ya tanıtılacak. ID.7'nin teknik özellikleri, fiyatı ve diğer detayları sizlerle.

Volkswagen ID.7 Teknik Özellikleri

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7 iki farklı model ile piyasaya girecektir. Volkswagen ID.7 Pro ve Volkswagen ID.7 Pro S. İki modelin de uzunluğu 4,96 metredir. 2,86 metrelik dingil mesafesi ile elektrikli otomobilin iç mekanı D veya E segmentteki otomobiller gibi zengindir.

Bu elektrikli arabanın bagaj hacmi ise 532 litredir. Muadil araçlara göre oldukça yeterli bir bagaj hacmine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

ID.7 modelinde kullanılan elektrik motoru 210 kW (286 hp) ve 545 Newton metreye kadar tork üretebilmektedir. Bu motorun tükettiği elektrik miktarı ise 13 kwh olarak beklenmektedir.

Bu kadar güçlü bir motora sahip olduğunuz için de 0’dan 100km/s hıza ulaşmanız sadece 5,4 saniye sürmektedir. Ayrıca otomobilin kullanabileceği maksimum hız ise 180 km/s’dir.

Volkswagen mühendisleri ID.7 modelinde kullandıkları son teknoloji ile birlikte elektrikli aracın sürtünme katsayısını 0,23 puana indirmeyi başarmış durumda. Burada dünya rekoru 0,17 olduğunu da belirtmek gerek.

WLTP (Avrupa Test Merkezi) standartlarına göre elektrikli ID.7 modelinin menzil bilgileri de ortaya çıkıyor. Otomobilin iki farklı model olarak “Pro” ve “Pro S” piyasaya çıkması planlandı. Bu modellerin 615 ve 700 km arasında bir menzil sunacağı belirtiliyor. Otomobillerin 77 kWh ve 85 kWH olarak iki farklı pil grubu ile satışa çıkacağı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca bu otomobillerin hızlı şarj noktalarında 200 kW’a kadar hızlı şarj desteği sunacağı da gelen detaylar arasında yer almaktadır.

Elektrikli Aracın İç Mekan Detayları

Elektrikli otomobilin ön tarafında 15 inçlik bir android dokunmatik eğlence ekranı bulunmaktadır.  Anlık olarak otomobil hakkında tüm bilgiler anlık olarak ön cama yansıtılmaktadır. Bunu sağlayan baş üstü ekranı da bulunmaktadır.

İçerideki aydınlatma için de VW mühendisleri bonkör davranmış durumda. 10 farklı renk seçeneği ile ID.7 elektrikli otomobilin içini adeta disco topuna çevirebilirsiniz. Bana 10 renk yetmez diyenler için de cüzi bir miktar karşılığında 30 renk seçeneği de bulunmaktadır.

Almanya veya Türkiye’deki düğünler aktif olarak rol almak isteyenler için de toplam 14 hoparlör aracın içinde yer almaktadır. Bu hoparlörleri destekleyen 700 watt lık bir güç de bulunmaktadır.

Volkswagen ID.7 Fiyatı

Volkswagen ID.7 fiyatı, 56.995 Euro fiyatı ile başlayacak. Elektrikli otomobilin fiyatı ve müşterilere ne zaman teslim edileceği konusunda daha net açıklamalar şuan için bekleniyor. Fakat 2024 yılında aracın yeni bir tasarıma ve fiyatlandırılmasına gidilebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu Volkswagen modelleri arasında yerini alan son ID modelidir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!