Otomobillerin çevre dostu olmalarının değerlendirildiği Green NCAP programı yine yeni sonuçlar yayınladı. Diğer şeylerin yanı sıra, VW'nin Pro Performance versiyonundaki SUV coupe ID.5'i test edildi.

Wolfsburg elektrikli otomobil, şarj başına resmi olarak 534 kilometre için 150 kW/204 hp motora ve 77 kWh bataryaya sahiptir. Green NCAP, "Bu devasa akü nedeniyle otomobilin ağırlığı 2.100 kg'dan fazla olsa da, sergilediği verimlilik etkileyici," diye övüyor. Belirlenen tüketim değerleri şimdiye kadar ölçülen en düşük değerler arasında yer alıyor.

23 °C'de soğuk ve sıcak çalıştırma için yapılan laboratuvar testlerinde, ID.5 "etkileyici derecede düşük" tüketim değerleri gösterdi - yaklaşık 16 kWh/100 km. Ancak -7°C Soğuk Ortam Testindeki ısıtma gereksinimi bu değeri ikiye katlayarak 33,4 kWh/100 km'ye çıkarmaktadır. Bu yüksek tüketim ile tam şarjlı bir batarya ile sadece 250 kilometrelik bir menzil elde edilebiliyor. Isı pompasına rağmen -7 °C'de soğuk testinde yüksek enerji gereksinimi, iç mekanda konforlu ısıtmanın ve pil yönetiminin bedelidir.

ID.5, iyi aerodinamiği sayesinde otoyol döngüsünü 21,6 kWh/100 km ile tamamladı - Green NCAP'in bu testte ölçtüğü en iyi sonuçlardan biri. Bu, 390 kilometrelik bir menzille sonuçlandı. Yaklaşık 9 °C'de gerçekleştirilen standart yol sürüşü sırasında ID.5'in 17,5 kWh/100 km'ye ihtiyacı vardı, bu da pil şarjı başına yaklaşık 480 kilometre anlamına gelir.

11 kW şarjla, şebekeden akünün çıkış tarafına kadar genel verimlilik "etkileyici bir %91,1'dir". ID.5 tamamen elektrikle çalıştırıldığından, sera gazı emisyonları yalnızca güç kaynağından kaynaklanır - tüketime bağlı olarak yaklaşık 45-94 g CO2-eşd./km.

Test uzmanlarına göre VW ID.5, en son e-araba teknolojisindeki ilerlemeyi gösteriyor ve zahmetsizce ortalama yüzde 96'lık bir değere ve 5 yeşil yıldıza ulaşıyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!