UBER Ceosu Dara Khosrowshahi , "2030 yılında tamamen elektrikli olacağız" açıklamasında bulundu. Amerikan ve uluslar arası ulaşım şirketi olan UBER , benzinli ve dizel araç sahiplerini üzecek açıklamalarda bulundu. 2030 yılında gelindiğinde tüm araçlarını elektrikli yapma kararı alan UBER " sıfır emisyon" parolası ile yola devam etmek istemektedir.

Ceo Dara Khosrowshahi yapmış odluğu açıklamalarda benzin ve dizel araçlardan yavaş yavaş vazgeçeceklerini belirtti. Ayrıca, "eğer işimizi yapıyorsak doğru yapmalı ve tamamen elektrikli bir filoya dönüşmeliyiz" dedi. Bu noktada ise çalışmalarını sürdürdüklerini de detay olarak ekledi.

UBER Avusturalya'da Bir Şeyler Deniyor

UBER özellikle Avusturalya'da bir akın haline dönen Elektrikli Otomobil kullanımını arttırmak ve desteklemek istiyor. Bunun için de geliştirdiği kampanyada , eğer Avusturalya'da Uber tercihinizde elektrikli araç seçerseniz %50 hizmet bedeli indirimi ile karşılaşacaksınız. UBER bu kampanyanın 2025 yılına kadar geçerli olacağını da vurguluyor. 12 ay önce başlayan kampanya meyvelerini vermeye de devam etmektedir. Avusturalya içerisinde elektrikli uber araç tercih eden insan sayısı yaklaşık beş kat artış göstermiştir.

Ayrıca yapılan anketlerde sürücülerin %60 'ı 2026 yılına kadar dizel ve benzinli araçlarını elektrikli araçlar ile değişmek istediğini belirtti. Fakat bu noktada araç sahiplerinin tek sorunu yüksek maliyetler. Bu noktada sürücüler elektrikli araçların vergi oranları ve satış fiyatlarının daha uygun hale gelmesi gerektiğini belirtti.Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki Uber Avusturalya piyasasına girdiği günden itibaren 750.000 sefer yapmış durumdadır.

Ülkemizde UBER taksiciler ile anlaşamadı ve çekilmek zorunda kaldı. İlerleyen dönemlerde bu durum değişiklik gösterir mi bilmiyoruz. ;Fakat elektrikli araçların hem ülkemizde hem de Dünya'mızda artması gerektiğini biliyoruz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!