Türkiye'de içten yanmalı motorların hakim sürdüğü piyasada elektrikli otomobiller tutunmaya devam ediyor, peki Türkiye'de kaç tane elektrikli araç var ne kadar satıldı ?

Otomotiv Distribütörleri Derneği araştırmalarına göre 2022 yılının Ocak-Ağustos verilerine göre elektrikli araç satış rakamları 4 kata kadar artmış durumda. Geçtiğimiz sekiz aylık süreçte 34 bin 265 adet hibrit ve 3 bin 283 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. Kürsel piyasada elektrikli otomotiv satışlarının arttığı bu dönemde Türkiye'de pastadan payını almaya devam ediyor. En çok satışı gerçekleşen elektrikli araç modellerinin başını Tesla ,Taycan ve Hyundai çekmektedir. Bir çok şehirde şarj merkezlerinin kurulduğunu bu dönemde araçlar daha çok metropol şehirlerde satılmaktadır. 

2023 yılında TOGG çıkışı ile birlikte bu rakamın daha da artacağı göz ardı edilemez. Özellikle %10 ÖTV de kalacağı belirtilen Türkiyenin Yerli ve Milli otomotivi TOGG ülkemizdeki elektrkli araç miktarını oldukça yukarıya çekecek gibi durmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken ana nokta TOGG satışı dışında VESTEL tarafından kurulacak olan şarj cihazlar. Yaklaşık 1000 noktada kurulacak şarj cihazları hem yerli hem de ithal otomotivler için büyük bir avantaj getirecek. Yaklaşık 180 kw 'ye kadar destekleyen bu noktalar bir çok ithal ve yerli otomotivlerin satış miktarını arttıracak gibi duruyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!