Toyota, bZ serisinin ikinci modeli olan Toyota bZ3'ü Paris Otomobil Fuarında duyurdu. Model bZ3, Çin pazarı için birden fazla şirket ile ortaklaşa geliştirilen bir elektrikli sedan otomobildir. Otomobil Toyota fabrikalarında üretilecek ve 2024 yılında satışa sunulacaktır.

Toyota Motor, bZ3 modelini geliştirirken temel hedefleri Çin piyasasına uygun ve hitap eden bir model geliştirmekti. Tasarım, üretim, mühendislik ve kalite kontrol alanlarında 100'den fazla Toyota mühendisi, BYD Auto ve FAW Toyota mühendisleriyle birlikte koordine olarak aracın geliştirilmesini başarılı bir şekilde tamamladılar.

Dünya'da 20 milyondan fazla araç satan Toyota, aynı zamanda ilk hibrit otomobili geliştiren marka olarak da anılmaktadır. Birçok yeniliği ilk olarak kullanma şansı elde eden Toyota Motor, QDR (Kalite. Dayanıklılık. Güvenilirlik) olarak adlandırdığımız ve sürüşü kolay, keyif verici hale getiren teknolojisini bu arabada da sürdürmektedir.

Toyota bZ3 modeli, üç şirketin (Toyota Motor, BYD Auto ve FAW ) geliştirme, otomobil üretimi ve pil yenilikleri ile ortak çalışmasıyla ortaya çıkmıştır. Her proje üyelerinden birinin sunduğu yenilikçi yaklaşımlar harmanlanarak ortaya benzersiz bir otomobil çıktı. Şirketin bZ3 modeli sloganı üç anahtar kelimeden oluşmaktadır. Elektrikli, Dinamik ve Keyifli.

Toyota bZ3 Teknik Özellikleri

  •  0,218 Cd değeriyle sedan sınıfında lider konuma yerleşmektedir.

  • 10 yıl sonunda bile %90 pil sağlığı sunan piller kullanılmıştır.

  • Kablosuz şarj teknolojisi araç içerisinde yer almaktadır.

  • Sesli kontrol araç içerisindeki multimedia ekranına entegre edilmiştir.

  • Konfor ve Ses yalıtımı için yeni teknolojiler kullanılmıştır.

  • 178 BG veya 238 BG’lik iki farklı motor seçeneği ile sunulacaktır.

  • Yeni pil teknolojisi kullanıldığı için araç içerisinde az yer kaplayacaktır.

  • Bz3 modeli bizlere 600km sürüş menzil sunmaktadır.

  • Bz3 modelinin azami hızı 160 km/s dir.

Araç Çin piyasında rekabet etmek için özel olarak üç firma tarafından üretilecek. Bu noktada hedef Çin piyasası olduğu için fiyat olarak da çok yüksek rakamlar düşünülmüyor. Tahmini bZ3 satış fiyatı 512.000 TL olması beklenmektedir. Koltuk ısıtmadan Typce-C girişlerine kadar donatılan Toyota Bz3'ü 2024 yılında Çin mağzalarında görebileceğiz. Dğer Toyota Modellerine buradan erişebilirsiniz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!