TOGG'un Küresel Pazardaki Yeri Ne Olacak  ! Otomotiv alanında birden çok alan bulunmaktadır. Birinci alanda zengin, gelişmiş ülkelerin bulunduğu ABD ve Avrupa Ülkelerinin pazarı, ikinci alanda Orta Asya’nın lideri Çin gibi kendi içine kapanık fakat hızla büyüyen bir ekonomi. Son alanda ise Türkiye’nin bulunduğu gelişmekte olan ülkeler.

Yeni bir alan olan elektrikli otomobiller birinci Dünya ülkelerinde hızla yayıldı ve Pazar hacmi yeni kullanıcı için oldukça daraldı. Artık otomobilleri bir üst modele çıkmak isteyen mevcut araç sahipleri talep ediyor. İkincil ekonomilerde Çin ve Hindistan gibi ülkeler de ise endüstrinin hala gelişmekte olduğu ve ucuz iş gücü ile bir potansiyel mevcut.  Bu ülkelerde nüfus fazla olmasına rağmen satın alma gücü zayıftır. Bu ülkelerde henüz elektrikli araçlara geçim olmadığı için Pazar hacmi her zaman yüksek görülmektedir.

Haliyle de potansiyel Pazarı fark eden ülkeler yerli araç üretimine geçip Dünya Elektrikli Araç pazarından bir pasta kapmaya çalışıyor.

Küresel Pazarda TOGG’un Durumu Ne Olacak ?

TOGG gibi piyasaya yeni giren markalar bu pastadan pay edinmek için savaş içerisinde olacak.  Türkiye gerçekten de büyük bir araç üreticisi merkezi olarak bir çok ülkeye gerek yedek parça gerek araçları montaj yapan değerli bir ülke konumunda. Bu konumunu yerli araç üreterek Dünya piyasasına açılmak istediğini TOGG ile gösterdi.

TOGG’un ilk amacı yakın bölgede yer alan ülkelere 175.000 adet aracı bir yıl içinde satmak. Peki bu bir rüya mı yoksa gerçekten de başarılabilecek bir hedef mi ?

Yerli pazarda muhakkak ilk etapta müşteri sıkıntısı çekmeyecektir. Çünkü bu talebi bekleyen birçok insan ve makam araçları hali hızarda. Ülke kültüründeki tek problem içten yanmalı motorlara olan alışkanlık ve elektrikli araç bilgisizliği. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gerekli teşvik paketleri ile elektrikli araçlara destek vermesi beklenmektedir. Ayrıca yerli pazarın doygunluğa ulaştığı dönemde oluşacak müşteri ihtiyacının nasıl karşılanacağı soru işareti.

Yerli pazarda istediğimiz satış oranlarını yakaladıktan sonra asıl mesele olan dış Pazar hakimiyeti karşımıza çıkacaktır. Dış pazarda işler oldukça karışık. Tesla ve Toyota gibi markaların hızla rakamlarını yükseltmesi bir çok marka için endişe yarattı. TOGG gibi pazara yeni giriş yapan markaların bu pazardan pay alabilmelerinin tek bir yöntemi olacaktır. “ Elektrikli olmak yeterli değil , yeni bir çözüm önemli”

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!