Vestel tarafından 2023 yılında yollarda olacak yerli aracımız TOGG’un şarj cihazı Trugo'nun üretimi tamamlandı.Trugo olarak adlandırılan son teknoloji şarj cihazları Türkiye’de 600 noktada aktif olarak olarak kullanılması hedeflenmektedir.

Trugo’nun Sosyal Medya hesaplarından yapılan açıklamada elektrikli araç kullanıcılarının tüm Türkiye’de araçlarını hızla şarj edecek cihazların hazır olduğunu bildirdi. Ayrıca Trugo ‘nun sahip olduğu şarj gücü de belli oldu. Açıklamada Trugo’nun 180kW gücünde bir şarj aktarımına sahip olduğu bildirildi.

Şuan için Türkiye’de mevcut şarj cihazlarının çoğu 20 ile 50 kw arasında aktarım sağladığını bazı noktalarda bu rakamın 120-150 seviyelerine nadir olsa da çıktığını görmekteyiz. 180kw lik teknoloji şuan için yeterli olarak görülse de ilerleyen yıllarda elektrikli araçların sokaklardaki sayılarının artması ile daha hızlı ve güçlü şarj cihazlarına ihtiyaç duyacağımız da bir gerçek.

Vestel kesintisiz bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini açıkça belirtti. Bu noktada bir çok şehirde Vestel teknik desteğinin bulunması sebebi ile arızalanmalarda ve aksaklıklarda hızlı bir destek ve teknik servis göreceğimizi düşünmekteyim. Maalesef ki 2 aydır x markanın şarj cihazı hala ilçemde bozuk. Bu gibi servis durumlarında vestel büyük bir artı.

Trugo’da Geriden Mi Geliyoruz ?

Trugo 180kW hızı ile oldukça iyi bir seviyede. Fakat geçtiğimiz günlerde TESLA’nın yeni tanıtmış olduğu 250kW lik şarj adaptörüne göre bir tık hala gerideyiz. Burada TOGG’un kaç kW’ye kadar şarj desteği olacağı da yine bir soru işareti. İleriyi düşünerek yüksek tutulması ilerleyen yıllarda en büyük avantajlardan biri olacak gibi durmaktadır. Tabi burada en önemli nokta yine TOGG'un kaç kW ye kadar destek sunacağıdır. Bir çok farklı elektrkli araç markası yeni şarj cihazlarını çıkardıktan sonra ürettikleri arabaları geri çağırmaktadır. Bunun başlıca sebebi yeni şarj adaptörleridir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!