Türkiyenin elektrikli otomobili TOGG, şarj cihazları olan Trugo'nun lokasyonları için akaryakıt markası Shell ile anlaştı. TOGG, yerli elektrikli otomobilin şarj cihazlarının markası olan Trugo bir çok şehirde şubesi bulunan Shell ile cihazların kurulumu ve lokasyonu için anlaşmaya vardı. 400 lokasyonda kurulumu gerçekleşen cihazların sorumluluğu Shell'de olacak.

Edirne'den Kars'a elektrikli şarj istasyonu hedefi ile yola çıkan Trugo markası, işlemleri hızlandırmak ve kolaylaştırmak için Shell ile anlaştı. Shell elektrikli araçlar için şarj çözümleri üreten ve yatırımlar yapan bir marka ike Trugo ile anlaşması heyecanla karşılandı. Bu noktada Shell tercih edilmesi bazı hesaplardan tepki alsa da anlaşma Trugo projesi için çok değerli.

Trugo ve Shell arasında yapılan anlaşmaya göre 400 noktaya kurulması beklenen şarj istasyonlarında toplam 600 adet Trugo şarj cihazı bulunacak. Trafiğin ve popülasyonun yoğun alanlarda bu rakamlar değişiklik gösterecek. Seyrek alanlarda her 50 km'de bir şarj istasyonu olacak kalabalık ortamlarda ise bir noktada birden çok şarj cihazı bulunacak. Trugo şarj cihazları %20 oranında bulunan bir otomobili %80 oranına çıkarması sadece 25 dakika alan yüksek DC aktarımına sahiptir.

TOGG ve Shell için Yapılan Açıklamalar Ne Yönde

Shell & Turcas CEO’su Emre Turanlı : "Shell, 20’den fazla ülkede hem kendi markası Shell ReCharge ile istasyonlarında hem de yapmakta olduğu iş ortaklıkları ile ev, ofis ve sokaklarda 105 binden fazla noktada şarj imkanı sağlıyor. Shell, bu sayıyı 2025 yılına kadar 500 bine, 2030 yılına kadar 2,5 milyona yükseltmeyi planlıyor. Türkiye’de de elektrikli araç sahibi misafirlerimize Shell Recharge markamız ile istasyonlarımızda hizmet vermeye başlamıştık" ifadelerini kullandı.

Bir çok kullanıcı neden yerli markaların tercih edilmediği sorusunu sorarken , Shell tercihindeki sebepte merak konusu oldu. İki taraftan da şuan herhangi bir açıklama gelmezken açıklamanın içeri hakkında da bir bilgi paylaşımında bulunulmadı. 2023 ilk çeyreğinde bir çok noktada artık Trugo cihazlarını görebileceğiz. Trugo şarj cihazlarını da yerli ve milli markamız olan Vestel üretmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!