Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobil markası olan TOGG'un satış fiyatı ne olacak merak konusu. Banttan ilk otomobilin inmesine 1 aydan kısa süre kala TOGG'da merak edilecek ilk soru satış fiyatı ?

Birçok otomobil kullanıcısının merakla beklemiş olduğu TOGG'un satış fiyatı hala belli olmadı. Fakat bir çok yapılan açıklamada kafalarda belli bir rakamın netleştiği ortada. Gazeteciler ile bir araya gelen Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan "TOGG, yüzde 10 ÖTV diliminde kesin kalıyor. Biz fizibilite yaparken ÖTV'yi yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de" dedi.

Bu açıklamadan sonra yapılan hesaplamalara göre TOGG'un fiyatının 900,000 TL civarında olması bekleniyor. Vergi dilimlerine giren otomobiller ile kıyaslanınca güncel kurda fiyatın şuan için bu seviyelerde olması beklenmektedir. Satışlar başladıktan sonra oluşacak arz ve talebe göre elektrikli otomotivler için belirlenen ÖTV miktarında da gerekli düzenlemeye gidilebileceği de olası bir harekete olabilir. Bu noktada protokol araçlarının SUV TOGG modeline geçmesi veya söz konusu olması da belli başlı etkenlerden biri olacaktır.

Fiyat 60 Bin 70 Bin Euro 

Euro bazlı baktığımız zaman fiyatın 60 bin ve 70 bin euro seviyelerinde olması beklenmektedir. Bir çok yurtdışı elektrikli araç fiyatlarına göre oldukça rekabetçi bir rakam olarak dikkat çekiyor. Bu da yurt dışı pazarında TOGG'un en azından fiyat olarak rekabetçi bir konumda olduğunu göstermektedir. İlk satışın Mart ayında seçim öncesi gerçekleşmesi beklendiği TOGG'da şarj cihazları da VESTEL tarafından hazırlandı ve kurulumları beklenmektedir.

Yurt dışında gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye'nin son rakibi ise Vietnam oldu. Vietnam da yerli aracını üretirken fiyat olarak da TOGG'a rakip olarak görülmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!