Elektrikli otomobil Dünya'sına yeni giriş yapan Ora, Tesla, Hyundai gibi büyük elektrikli otomobil markalarına rakip olmak için yeni Sedan konsepti Next Ora Cat'ı tanıttı. Yeni Next Cat Ora İngiltere'de satışa sunulmak için 2023 yılını bekliyor.

The Next Ora Cat 4.871 mm uzunluğunda sportif görünümüyle dikkat çekenm bir sedan elektrikli otomobil. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve son hız devam eden Paris Otomobil Fuarı'nda bir konsept otomobil olarak otomobil dünyası ile buluştu. 2023 yılında İngiltere sokaklarında olma hedefi olan Ora Cat tasarımı büyük bir beğeni toplamayı başardı.

The Next Ora Cat iç mekan

Yeni Ora Cat aracının teknik detaylarından bahsetmek gerekirse, 82kWh'lık bir pil takımı ili hem şehir içi hem de şehir dışında kullanıma hitap ettiği açıkça ortada. 402 bhp'lik elektrik motoru ile sportif araç kullanmayı sevenler için de tutkularını yerine getirebilecek bir hız kapasitesine de sahip. Elektrikli sedan otomobil sıfırdan 100km/s hıza ulaşması sadece dört saniyede gerçekleşiyor. Aracın 82 kWh'lık pil grubu bizlere 450 Kilometrelik bir menzil mesafesi sunuyor. Rekabet etmek istediği markalara bakılınca bu hızlanma ve menzil verileri bir tık düşük olsa da ortalama bir sedan elektrikli otomobil için ise oldukça yeterli.

The Next Ora Cat Özellikleri arasında en çok göze batan ve rakiplerinden geride kalmasına neden olan özellik ise hızlı şarj hızı. DC olarak adlandırdığımız hızlı şarj  desteği bu otomobilde sadece 80kW, Tesla , Hyundai ve diğer elektrikli otomobil markalarında bu şarj hızı 250 kW'lere çıkabilirken Ora bu değerlerin üçte biri kadar.

Dış tasarım kesinlikle farklı ve estetik durduğu ise aşikar.  Bazı açılardan Porsche, Jaguar ve hatta Bentley modelleriyle benzerlik gösterdiği konsepti inceleyen gazeticler arasında konuşuluyor. İç tasarımdan bahsetmek gerekirse bir çok teknolojik yenilikleri barındıran bir konsepte sahip. Araç içinde koltuk ısıtma ,sürücünün kalp atış hızını tespit eden modüller, ayrıca birden çok havalandırma imkanı ile sürücülere konfor sağlayan özellikleri barındırmaktadır.

Ora piyasada tutunamak ve rekabet içinde yer almak için fiyatta bir indirim yapmıyor. Kendi hedef kitlesini oluşturmak isteyen Ora markası İngiltere elektrikli otomobil piyasasında rekabetin neresinde yer alacak şimdilik soru işareti.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!