Yurdışı haber ajanslarına göre Tesla, üretimin askıya alındığı hafta da dahil olmak üzere yılın son üç haftasında 20.000'den fazla Model Y üretmeyi amaçlıyor.

Tesla, Reuters raporuna göre , bu ay üretim yerindeki SUV modelinin yaklaşık % 29'luk planlı üretim kesintisinin bir parçası olarak Çin'de ki fabrikasında Model Y montajını 25 Aralık'tan 1 Ocak'a kadar durdurma kararı aldı.

Konu ile ilgili açıklanan raporda, Tesla'nın Şanghay fabrikasında yıl sonu tatili için montajın askıya alınması her yıl yaşanan bir durum değil. Bu bilgiyi gerekçe gösteren veri ise elektrikli otomobil tesisin geçen yıl Aralık ayının son haftasında normal faaliyetlerini sürdürdüğü açıkça görüldü.

Tesla, Kasım ayında Model Y üretimini haftada yaklaşık 13.000 adette tuttu ve bu da üç haftada 39.000 adete denk geliyor.

Model 3 üretiminin, Model Y'nin ayın son haftasında üretime ara vermesi planından nasıl etkilenip etkilenmeyeceği belirsiz olan raporda, Model Y'nin Çin'de ki fabrikasında en büyük üretim payına sahip elektrikli otomobil olduğu belirtildi.

Tesla Model Y Çin'de Geçici Olarak Askıda

Elektrikli otomobil markası Tesla, 2019'un sonlarında Çin'de açıldığından beri fabrikayı tam kapasiteyle çalışır durumda tutmaya çalışıyor. Şirketin Şanghay fabrikası, Model 3 sedan ve Model Y crossover'ı üretimi gerçekleştirmektedir.

Tesla, daha önce birden fazla basında çıkan haberlere göre, Temmuz ve Ağustos aylarında Şanghay tesisindeki üretim hatlarını yükselterek yıllık kapasitenin yaklaşık 1,1 milyon otomobile ulaşmasını sağlamıştı. Bununla birlikte, kapasite artırımının ardından Tesla'nın Çin'deki talebi paralel olarak artış gösterdiği açıklanan veriler ile ortaya çıkmıştır.

27 Eylül'de Reuters, konuyu bilen iki kişinin Tesla'nın son güncellemelere rağmen yıl sonuna kadar Şangay fabrikasında üretimi yaklaşık yüzde 93 kapasitede tutmayı planladığını söylediğini aktardı.

8 Aralık tarihli bir raporda Bloomberg, konuya aşina olan kişilerin Tesla'nın Şangay tesisindeki üretim vardiyalarını Pazartesi günü en kısa sürede kısaltacağını söylediklerini belirtti.

Rapora göre fabrika, mevcut iki 11,5 saatlik vardiyadan günde iki 9,5 saatlik vardiya çalışacak ve üretim personeli için daha düşük aylık ücretle sonuçlanacak.  Çin Binek Araç Birliği (CPCA) tarafından 5 Aralık'ta yayınlanan verilere göre Tesla, Kasım ayında 100.291 adet elektrikli otomobil satışını gerçekleştirdi. Çinli rakiplerine göre bu rakam oldukça yüksek.

Tesla Model 3 ve diğer modeller için bu durum geçerli değil.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!