Tesla, tescilli hızlı şarj ağı için en son teknolojiyi Mart ayında sunmaya başladı . En yeni nesil V4 "Supercharger" kolonlarına sahip ilk lokasyon, Hollanda'da Harderwijk'te açıldı. Sütunlar yeni bir tasarıma sahip ve daha güçlü. Tam olarak ne kadar güçlü oldukları artık resmi olarak bilinmektedir.

Büyük Britanya'daki yeni bir supercharger konumu için bir planlama şablonunda Tesla, V4 kolonlarının şarj kapasitesini 350 kW olarak veriyor. Bir önceki nesil 250 kW'a geliyor ki bu da şu anda Tesla elektrikli otomobillerin desteklediği en yüksek şarj gücü.

Porsche'nin 270 kW'a kadar Taycan spor sedanı veya 350 kW'a kadar yeni Lotus Eletre gibi diğer elektrikli otomobiller halihazırda pillerine 250 kW'tan fazla enerji sıkıştırabilir. Rimac Nevera gibi egzotik olanlar, 500 kW'tan söz ederek, yoğun zamanlarda elektriği daha da hızlı şarj ediyor. Tesla, hızlı şarj ağını bir süredir diğer markalara da açtığı için, yeni V4 süper şarj cihazlarının daha yüksek şarj kapasitesi şimdiden bazı araçlar tarafından kullanılabiliyor.

V4 süperşarjörleri, Tesla'nın yarı elektrikli kamyonu için "megaşarj" sütunlarını anımsatıyor. Ayrıca kırmızı Tesla harfleriyle beyazdırlar ve bu nedenle görsel olarak önceki sütunlara benzerler. Bununla birlikte, V1 ila V3 nesillerinin aksine, artık ortada şarj kablosunu asmak için bir girinti yoktur. Yeni kompresörlerde, şarj fişli kablo dışarıya takılır ve kolonun etrafından bir tutucuya yönlendirilir. Değişiklik, daha uzun kablolara izin vererek başka bir yerde kapanan EV'ler için süper şarj kullanımını kolaylaştırır.

Tesla, 2021'in sonunda süper şarj ağının boyutunu önümüzdeki iki yıl içinde üç katına çıkaracağını duyurdu. Kırmızı ve beyaz sütunların çeşitli yeni kopyalarının da Almanya için planlanması planlanıyor. Haziran ayında yayınlanan bir rapora göre, şirketin Avrupa'da faaliyet gösteren 1.000'den fazla lokasyonu bulunuyor. Mayıs ayının başında Tesla, şu anda dünya çapında 5.000'den fazla Supercharger lokasyonu olduğunu duyurdu.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!