Tesla, 2022'nin üçüncü çeyreğinde, geçen yılın üçüncü çeyreğine oranla %55 oranında artışla 18.69 milyar dolarlık araç geliri kazandı. 

Tesla , geçen yıla oranla otomobil satışlarındaki gelirini iki katına çıkarmayı başardı. Ayrıca Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketin bir gün dünyanın en büyük markası olacağını iddaa ediyor.Peki Tesla, her sattığı bir Tesla Modelleri 'nden ne kadar para kazanıyor. Bu sorunun cevabı ise Forbes'de.

Forbes geçtiğimiz haftalarda yayınlandığı bilgilerde Tesla'nın üçüncü çeyrekte teslim edilen araba başına kazancını, otomobil üreticisinin 3,3 milyar dolarlık net gelir ve geçtiğimiz son çeyrekte 21,45 milyar dolarlık rekor gelir elde ettiğini duyurdu. Haberin devamında ise elektrikli otomobillere karşı oluşan bu ilginin artış göstermeye devam etmesi durumunda, Apple 'ı geçecebileceğini de belirtti.

Tesla Bir Otomobilden Ne Kadar Kazandı !

Tesla  , kurulduğu günden itibaren ürettiği araç sayısı 365.923 ayrıca bu araçlardan 343.830 aracı teslim etti. Bu otomotiv ve teslimat numaralarına ve  Forbes tarafından belirlenen mali belgeler sonucunda Tesla, vergiler hariç ürettiği otomobil başına ortalama 51.726 $ kar elde ediyor. Fakat Forbes bu gelirin tamamının Tesla'ya gitmediğini, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde ödedikleri vergilerin miktarının yüksek olduğunu da belirtti. 51,726 Doların yarısı da vergilere gittiğini düşünürsek en azından otomobil başı 25,000 $ kar kaldığını düşünebiliriz.

Tesla hakkında sorular her geçen gün artarken bu kar oranı ilerleyen dönemde de artacak mı ? Tesla bu satış rakamlarını arttırma hedefinde. Elektrikli otomobillerin Dünya üzerinde popülaritesinin artması ve 2035 yılında gelecek yasaklar ile birlikte Tesla çok farklı bir noktaya tırmanabilir. Özellikle iklim değişikliği ve sıfır karbon parolasının önemine dikkat edersek Tesla, geleceğin bir numaralı en değerli şirketine dönüşebilir.

Tesla'nın bu alanda devrim yaratması için Çin pazarını da ele geçirmesi gerek. Nasıl ki Türkiye'de bir dönem her köşe başında lokmacı var ise şuan Çin'de de her köşe başında elektrikli otomobil üreticisi açıldı. Her ay yeni bir marka yeni bir modeli duyururken Çin'de Tesla geçtiğimiz Eylül ayında 70 bin otomobil satmayı başardı. Buna yaklaşabilen en yakın Çinli marka 10,000 otomobilde kaldı.Gigafactories farbrikaları Çin'deki bu devasa pazara araç yetiştirebilirse Tesla, Apple'dan daha değerli hale gelebilir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!