Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Supercharger markalı hızlı şarj cihazlarını Japonya'da kurmaya devam ediyor. 50. Hızlı şarj ünitesini kuran Tesla, Asya pazarında büyümeye devam ediyor.

2022 yılı itibari ile Tesla, Amerika ve Avrupa kıtasına yaptığı yatırımların bir o kadarını da Asya kıtasında gerçekleştirmeye devam etti. Asya pazarında en çok tutulan model Tesla Y fark yaratmaya çalışacak. Tesla Japonya'da yapay bir elektrik santrali kurdu ve Tesla Model S Plaid, ülkede olası bir lansman öncesinde Çin'de bir çok farklı noktalarda görüldü. Şimdi şirket, Japonya'ya yerleştirdiği 50. süper şarj cihazını duyurdu ve Japonya ağını hızla büyütmeye devam ediyor.

Asya ülkesi Japonya, Toprak satımında büyük sorunlar çıkaran ve her istediğiniz noktaya Tesla şarj cihazı kurmanıza izin veren bir hükümet anlayışına sahip değil. Bu faktörden kaynaklı olarak Asya'da ilerleyiş bir noktada yavaşlamaktadır. Bu durumu atlatmak isteyen Tesla aynı zamanda evlerde kullanılan şarj cihazlarının da satışlarını arttırmak istemektedir.

Aşağıda vermiş olduğumuz harita ile TESLA'nın Japonya'da kurmuş olduğu şarj haritasını görebilirsiniz.Kurulmuş olan 50 süper şarj cihazının (kırmızı noktalar) büyük çoğunluğu kalabalık şehirler olan Tokyo ve Osaka gibi yerlerde ve çevresinde bulunmaktadır. Japonya da Tesla haricinde sarı noktalar ile gösterilmiş farklı marka şarj üniteleri de bulunmaktadır. Tesla şarj cihazlarının diğer marka otomobiller tarafından kullanılmasını arttırmak için Japonya'da çeşitli kampanyalar da yürütmektedir. Ücretsiz şarj cihazı kullanma çekilişleri ve 1 günlüğüne model s tecrübesi gibi etkinlikler ile Japonların gönlünü kazanmayı arzu ediyorlar.

Tesla kullanıcıları Japonya'da belli alana hapsolmuş olsa da diğer küçük şarj cihazları ile hareket edebilir. Fakat aynı şarj hızı ve gücünden faydalanmaları haricinde. 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!