Elektrikli araç sahiplerinin 2021 yılından beri beklediği Tesla CCS Combo 1 Şarj Adaptörü Tesla’nın web sitesinde satışa sunuldu. Ürünün özellikleri ve satış fiyatı ise bir çok elektrikli araç sahibini şaşırttı. Ürün bilindiği üzere bir yıl önce Kore’de satışa sunulmuştu. Fakat Avrupa ve Amerika’ya satışlar mevcut olmadığı için bir çok araç sahibi bugünü iple çekiyordu.

Tesla CCS Combo 1 Şarj Adaptörü Fiyatı ve Özellikleri

Alibaba sitesinde satışta olan ürün için Türkiye fiyatı 1.200 $ olarak gözükmektedir.  TESLA ‘nın web sitesinde ise şuan için ürünün fiyatı 250 $ olarak belirlenmiştir. Ayrıca açıklamalar kısmında ürünün 14 gün içerisinde teslim edileceği de yer almaktadır.

İthal şarj cihazlarında üçüncü taraf elektrik sağlayıcı markalarda maksimum kW maalesef 100 kW idi. Fakat bu üründe maksimum alabileceğiniz kW miktarı 250 kW’dir. Bu da hızlı şarj noktasında bir çok Tesla sahibini memnun edecek bir değer gibi gözükmektedir. Fakat yapılan açıklama da “ CCS Combo 1 Adaptörü yeni TESLA modellerine göre uyumludur. Ancak üçüncü taraf CCS istasyonlarında çalışabilmeleri için bazı modellerin güncellemeye ihtiyacı bulunmaktadır.” Tesla CCS Combo 1 Şarj Adaptörü Tesla Model 3/Model Y ve güncellenen Model S/Model X ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Diğer Tesla otomobilleri için güncelleme beklenmektedir. Şuan için sadece belirtilen modeller aktif olarak bu ürünü kullanabilmektedir.

Çip Sorunu

Yeni şarj adaptörünün eski modellerde kullanılamıyor olmasındaki ana sebep çip sorunu olmaktadır. CCS Combo 1 ürününde kullanılan çip yapısı eski model cihazlara göre maalesef uyumlu değildir. Bundan dolayı ürün sadece 2020 yılından sonra üretilen araçlarda aktif olarak çalışabilmektedir. Güçlendirme için yapılacak güncelleme ise 2023 yılının birinci çeyreğinde gerçekleşmesi beklenmektedir.  Tesla aracınızın şarj cihazına uyumlu olup olmadığını belirlemek için. Kontroller / Yazılım / Ek Araç Bilgileri menüsünde, CCS Şarj Adaptörü Desteği menüsünden aktif veya aktif değil alanından gerekli kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Şarj İstasyonu Sorunu

Tesla’nın yeni şarj adaptörü her ne kadar 250 kW’a kadar destek sunsa da her istasyonda bu verimi almak imkansızdır. Bir çok şarj istasyonu      75kW veya 150 kW desteği vermektedir. Burada 250 kW çıkışlı istasyon sayının yetersiz olması hem Türkiye hem de ABD’ de yaşanan büyük sorunların başında yer almaktadır. Umarız tüm Dünya’da şarj istasyonları sayısı ve kalitesi giderek artar.

Yorumlar (1)

  • serkan çakmak

    Fiyatı çok pahalı

    2022-09-29 17:06:57