Geçtiğimiz hafta içerisinde Tesla elektrikli otomobil ürünlerinin fiyatlarında ciddi oranda indirimlerde bulunmuştu. Fakat bu indirimler sadece ABD bölgesindeki TESLA modeller için geçerliydi.

Amerika'dan sonra Avrupa içinde TESLA modellerinde indirim geldi. Tüm Avrupa'da gerçekleşmeye başlayan indirimlerde Türkiye Elektrikli Araba Fiyatları'da özellikle tesla modellerinde etkilenmesi bekleniyor.

Yıl başında Avrupa'da yaşayan bir elektrikli otomobil almak isteyen sürücü Tesla Model S için toplamda 112 bin Euro ücret ödemiştir. Şimdi aynı sürücü bu siparişini Nisan ayında veriyor ve yaklaşık 10 bin euro daha ucuza aynı aracı ve modeli alabiliyor.

Tesla Model S'in özel versiyonu olan "plaid" modeli de aynı oranda düşerek Avrupa'daki satış fiyatı 128 bin Euro oldu. Diğer tüm Tesla modelleri de yaklaşık olan 10 Bin Euro gibi bir indirim aldı.

Tesla şirketi genellikle indirim veya otomobillere zam yapacağı zaman haber vermeden bu işlemi gerçekleştirmektedir. Fakat bu sefer şirket içerisinde alınan karardan mıdır bilinmez bir açıklama yayınlandı. Tesla tarafından yapılan açıklamada:

Bugün, diğer şeylerin yanı sıra, elektirikli araçların daha çok yere ulaşmasını daha da desteklemek için Model 3'ü Avrupa'da daha da uygun fiyatlı hale getiriyoruz (...) Model 3'ün 2019'da Avrupa'da piyasaya sürülmesinden bu yana, üretim kapasitelerimiz katlanarak ölçeklendi ve iyileşti. , endüstri lideri bir maliyetle en iyi ürünü sunmamızı sağlıyoruz.”

Sonuç olarak Tesla, Amerika'da olduğu gibi Avrupa'da da 10 bin euro indirime gitti. Bakalım bu indirim fiyatları Türkiye için de geçerli olacak mı? Yoksa Türkiye'de satılan araçların fiyatı zaten indirimli hali mi?

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!