Renault, geleceğin elektrikli otomobillerini tasarlarken hem modern hem de tarihi modellerin yeniden yorumlanmasına odaklanıyor. Yeni Megane E-Tech Electric gibi modern modellerin yanı sıra, tarihi ikonlar olan R4 ve R5 gibi modeller de Renault'nun tasarım vizyonunun bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Renault Grubu tasarım şefi Laurens van den Acker, klasik tasarımların yeniden icat edilmesinin CEO Luca de Meo için "karşı konulamaz" olduğunu belirtiyor. Geleneksel olarak elektrikli araçların anonim ve soğuk bir görünüme sahip olması beklentisinin değiştiğini vurgulayan van den Acker, gelecekte elektrikli otomobillerde daha fazla çeşitliliğin olmasını ve farklı karakterleri yansıtan tasarımların ön plana çıkmasını umduklarını ifade ediyor.

Yaklaşan Renault 5 ve Renault 4 modelleri tamamen elektrikli olarak üretilecek ve efsanevi ikonlar olarak yeniden hayat bulacaklar. Aynı zamanda, elektrikli Mégane ve geleceğin pille çalışan Scenic modeli de modern tasarım özellikleriyle öne çıkacak. Laurens van den Acker, Renault'nun tarihi modelleriyle yeni ve çağdaş tasarımlar yapmanın heyecan verici bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Renault'nun elektrikli otomobil stratejisi çerçevesinde tanıtılan elektrikli Renault 5 modeli, geleceğin otomobil tasarımına yön veriyor. Renault 4 modelinin ise 2025'te showroomlarda yer alması bekleniyor. Her iki model de Renault'nun yeni CMF-BEV mimarisini kullanarak üretilecek ve elektrikli otomobillerin dönüşümüne katkıda bulunacak.

Laurens van den Acker'a göre, tasarımcıların geçmişteki güzel anıları canlandırmanın ve insanlara istedikleri hissiyatı sunmanın önemli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, tarihi modellerin yeniden yorumlanması ve elektrikli otomobillere uyarlanması, Renault'nun geleceğe yönelik vizyonunda önemli bir rol oynuyor.

Bu dönüşümün içten yanmalı motorlardan elektrikli tahrik sistemlerine geçiş nedeniyle daha da heyecan verici olduğunu ifade eden van den Acker, gelecekteki tasarımların da bu heyecanı yansıtacağını vurguluyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!