Renault Megane E-Tech, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklaşa ürettiği modüler CMF-EV platformunu kullanan ilk elektrikli otomobilidir. Elektrikli için özel olarak tasarlanmış bu otomobilin en büyük avantajlarından biri de ucuz olmasıdır.

2022 Kasım ayının sonuna doğru, iki haftalık bir süre boyunca elektrikli otomobili inceleme fırsatı bulduk. Elektrikli otomobillerde yeni çağın başlangıcı olarak lanse edilen otomobil beklentilerimizin hiç de altında kalmadı.

Renault Megane E-Tech Electric EV60 220hp testine girmeden önce aşağıda yer alan bilgiler sadece bizlerin yapmış olduğu test sonuçlarıdır bunu dikkate almanız gerekmektedir. Ancak bu makaledeki bilgilerin, izlenimlerin ve fotoğrafların Renault elektrikli otomobil hakkında bir ilk izlenim edinme konusunda üzerlerine düşen her şeyi yaptığını düşünüyoruz.

Renault Megane E-Tech Fiyat ve Genel Bilgileri

Yaptığımız test sonuçları Renault Megane E-Tech Alınır Mı? Sorusuna cevap verecek nitelikte olduğunu ümit ediyoruz.

Fransız otomobil üreticisi Renault ZOE ile elektrikli otomobil alanında çok önceden yer almaya başladı. Renault Megane E-Tech Nissan ve Mitsubishi ile ortaklaşa olarak ürettikleri ilk elektrikli otomobil. Başta bahsedilen CMF-EV elektrikli platformu da Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığında kuruldu.

Elektrikli otomobil için özel olarak tasarlanmış bu otomobilin bir avantajı, fiyat olarak rakiplerine göre daha uygun olmasıdır. Volkswagen ID modelleri gibi diğer elektrikli araçlarda olduğu gibi , Renault Mégane E-Tech'in önemli ölçüde menzilin içten yanmalı motorlara göre daha kısa olduğunu dikkate alarak başlayalım.

Renault, Megane E-TECH'i  günlük kullanımdan tatil gezilerine ve hafta sonu gezilerine kadar her amacı kapsaması gereken dört konfigürasyonun yanı sıra iki sürüş ve pil seçeneği ile satışa çıkmaktadır. Ayrıca, Renault Megane giriş paketi  bir duvar tipi şarj cihazı ile 22 kW'a kadar şarj edilebilir. 60 kWh pil takımına ve 160 kW elektrik motoruna sahip Techno modeli 46.600 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkmıştır. 

Tasarım ve Diğer Detaylar

İçten yanmalı motor alternatifiyle karşılaştırma yapıtğımızda 4,20 metre uzunluğuyla  Elektrikli Renault Megane, içten yanmalı  motora sahip beş kapılı Renault Mégane'den 16 santimetre daha kısa, ancak 2,70 metrede sadece 1,6 santimetre daha kısa dingil mesafesine sahip. Ayrıca 1.245 litreye kadar bagaj hacmine de sahiptir.

Bunun dışında Megane E-Tech Electric'i ilk gördüğünüzde göze çarpan tasarım oluyor. Renault Modelleri, görünüm, hantal, yüksek omuzlu, kısa çıkıntılı, 2,70 metrelik dingil mesafesi ve 20 inç boyuta kadar tekerleklerden oluşmaktadır. Öte yandan, akıcı tavan çizgisi, genişletilmiş iz genişliği ve yukarıda belirtilen standart olarak girintili kapı kolları bir coupe'yi andırıyor. Aracın yüksekliği, mevcut alan ve bagaj hacmi, geleneksel C-segmenti hatchback'lerin tipik özellikleridir.

Renk tasarımı açısından, kompakt Stromer altı zarif ve etkileyici gövde rengini bizlere sunmaktadır: Rafal grisi, barut grisi, gece mavisi, dezir kırmızısı, siyah inci ve buzul beyazı renkleri ile satılmaktadır.

Menzil, tüketim ve şarj seçenekleri

  • 160 kW/ 218 hp güç ve maksimum 300 Nm tork ile önden çekişli bir otomobil.
  • 0'dan 100 km/h'ye 7,4 saniyede ulaşmaktadır.
  • 160 km/sa azami hıza sahiptir.
  • 60,0 kWh lityum iyon pil (brüt) buludurmaktadır.
  • 100 km'nin üzerinde enerji tüketimi (ortalama) 16,1 kWh/ 100 km.
  • Menzil (ortalama) WLTP'ye göre 450 km.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!