Fransız otomobil üreticisi Renault, 30 yıl önce 8 milyon ürettikleri Klasik 4 modelinin Retro aracı olan Renault 4ever Trophy 'i Paris Otomobil Fuarında tanıttı. Araçtaki en büyük özellik ise %100 elektrikli olması ve 400km'ye kadar menzile sahip olmasıdır.

Renault retro araçlarını tekrar tasarlayarak elektrikli araçlarda dönüştürerek Retro koleyksiyonunu üyütmeye devam ediyor. Renault 5 modelini geçtiğimiz aylarda tanıtan marka, şimdi de bir ddiğer retro modelinini yeni tasarımını Paris Otomobil Fuarında tanıttılar. 2025 yılında banttan inmesi planlanan otomobilde ,137 ps güç üretibelen bir elektirkli motor bulunmaktadır. ARacın ilk etapda kapalı ortamlarda yapılan testlerin sonuçlarına göre 402 KM'lik bir menzile sahip olması beklenmektedir. İlk bakıldığında menzil düşük gelse de bu aracın B segment bir otomobil olduğunu unutmamak gerek.

Bir süper mini B segment SUV olarak görücüye çıkan Renault 4ever Trophy Retro modeli , akustik ve yol tutuşu hakkında da oldukça iddalıdır. 4 metre 16 santimetre uzunluğunda olacak bu konsept araçta 42 kWh lık bir pil grubu bulunmaktadır. Bu pil grubunun şarj giriş ve çıkış güçleri ise tanıtımda yer almadı. İlerleyen dönemde marka tarafından açıklanması beklenmektedir.

Renault 4ever Trophy Tasarım Özellikleri

Araç ilk bakıldığı zaman bizleri otuz yıl önceki tasarımını andıran görüntüsü ile geçmişe bir yolculuğa çıkarmaktadır. Matrix LED ışıklara sahip ön far grubu ,geniş yatay ön ızgara, yuvarlak tasarımı ile oluşturulan modüler arka far grubu araca ayrı bir hava katmış olsa da bütünlüğe baktığımız zaman Renault 4 modelinin hissiyatını hissedebiliyoruz.

Şuan için sadece bir konsept araç olarak tasarlanan aracın özellikeri bunlardan oluşmaktadır. 2025 yılına doğru yapılacak yeni lansmanlar ile giğer tüm özellikleri de Renault tarafından açıklanması beklenmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!