Polestar elektrikli otomobilleri, Ekim ayında İngiltere'de 10.000'inci otomobilini araç sahiplerine ulaştırdı. Elektrikli araba piyasasının rekabet ettiği bu dönemde Polestar ayakta kalmaya ve rekorlar kırmaya devam ediyor. Özellikle bunu İngiltere elektrikli otomobil piyasasında gerçekleştirmesi ise ayrı bir başarı.

2022 yılı itibari ile Polestar İngiltere'nin başkentinde yer alan Battersea Elektrik Santrali'nde en büyük ofisini açtı. Ayrıcabu bu tek açılış olmayacak. 2023 yılı itibari ile Birleşik Krallık Genel Merkezi'nin açılışını da Londra'da gerçekleştirecek. 2023'te Polestar'ı sedan modellerine göre hızla yükselişe geçen SUV modeli olan Polestar 3 Long Range Performance  teslimatlarına 2023 yılı itibari ile başlayacak.

Polestar Fon Almaya Devam Ediyor

Polestar, iki büyük hissedarından toplam 1,6 milyar para toplamayı başardı. Bu yatırımlar ile Polestar gelecekte yaşama ihtimali olan nakit sıkıntısını garanti altına almış oluyor. Bu yıldan bu yana borsada işlem gören şirket, uluslararası genişleme için birçok yeni elektrikli aracı piyasaya sürmeyi ve üretim kapasitelerini artırmayı planlıyor.

CEO Thomas Ingenlath'a yapmış olduğu açıklamada, Polestar'ın 2023'e kadar "işimizi yürütmeye tamamen odaklanmaya devam edebilmek" için yeterli fonu var. Yönetici, "Bugün yollarda yaklaşık 70.000 aracımız var ve 2022'de müşterilerimize 50.000 araç teslim etme hedefimize ulaşma yolunda ilerliyoruz" dedi. "2026 yılına kadar üç araç daha piyasaya sürmeye yönelik iddialı planlarımızda büyük ilerleme kaydediyoruz."

Volvo markasının Polestar'daki hissesi yüzde 50'nin biraz altında yer almaktadır. Son verilen verilere göre ilişkin bir açıklamada İsveçliler, Polestar'ın yüzde 48,3'üne sahip olduklarını açıkladılar. Bu oran 2021'de ise yüzde 49,5'e kadar çıktı.

Volvo Finans Direktörü Johan Ekdahl, “Polestar, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale gelme ve mobilitenin geleceğini şekillendirme stratejik yönümüzde kilit bir rol oynadığı için ortak markamız ve önemli bir iş ortağımızdır” dedi. Polestar'ın diğer kilit sahibiyle birlikte sağladığımız finansal destek, Polestar'ın yüksek performanslı bir elektrikli otomobil markası olarak hedeflerini sürdürmeye devam etmesini sağlayacak."

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!