Polestar 2, isteğe bağlı kablosuz güncelleme ile 68 beygir gücü artışı elde ediyor. Beygir gücü başına ödenecek miktar 17.50 dolar.

Polestar , wifi bağlantısı ile Polestar 2 Long Range Dual Motor 'un uzun menzilli, çift motorlu modeline ücret karşılığı beygir gücü artışı sağlıyor. Ancak bu beygir gücü artışı şimdilik sadece Kuzey Amerika'da bulunan Polestar 2 modelleri için geçerli.

Bu modelde, mevcut olan 408 beygir gücü ve 487 nm torka güncelleme gelecek. Yeni performans yükseltmesi güncellemesi ile, bu değerler sırasıyla 476hp ve 502nm'ye çıkmaktadır. Polestar Modellerinden, 2'nin 0km hızdan 100 km hıza ulaşması bu güncelleme sonrası 4.7 saniyeden 4.1 saniyeye düştüğü iddaa edilmektedir. Ayrıca Performans yükseltmesiyle 2, 2,2 saniyede 50'den 120 km/s hıza çıkıyor ve Polestar bunun standart 2'den yarım saniye daha hızlı olduğunu belirtiyor .

Paketi satın almak isteyen kullanıcılar bilgi eğlence menüsü aracılığı ile güncelleme paketini araçlarına ödeme sonrası indirebilmektedir. Ayrıca bu yazılımda bir G-kuvvet ölçer içermektedir. Polestar'ın otomobile eklemiş olduğu yeni özelliktir.

Polestar, performans yükseltmesi tek seferlik 1.195 ABD doları ücret ödemesi talep etmektedir. Ayrıca elektrikli otomobil sahipleri, en yakın servis merkezine gitmeden evlerinde internet ağı ile kolayca indirebilmektedirler. Güzel bir detay da Polestar tarafından geldi. Aracınızı sattığınız zaman bu özellik yeni kullanıcı tarafından kullanılmaya devam etmektedir. Yeni kullanıcının herhangi bir ödeme yapmasına gerek kalmıyor.

Yeni güncellemeler ile güç paketleri satışı oyun içi ödemeler gibi yaygınlaşmaya devam ediyor. Bir çok marka artık otomobil fiyatını ucuz tutarken ekstra özellik almak isteyen kullanıcılara aylık veya tek seferlik ödemeler ile güç artışı hizmeti sunmaya başladı. Bunun bir diğer örneği de yine Avrupa pazarında olan Mercedes yapmıştı. 

Fakat Elektrikli Mercedes'e Avrupa'dan Engel gelmişti bunu da hatırlatmak isteriz. Gelen engelin başlıca sebebi Avrupa yasalarına göre bir otomobili alırken tüm ödemeleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Sonradan eklenen özellikleri aylık veya yıllık şeklinde ödeme yapamazsınız. Bundan dolayı da Mercedes güncellemelerine Amerika kıtasında başlamıştı.

Polestar'ın güncellemelerinin şimdilik sadece Kuzey Amerika'da olmasının başlıca sebebi de bu nedendir. İlerleyen dönemlerde bu yasanın değişmesi bir çok otomobil üreticisinin elini rahatlatacak gibi durmaktadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!