Çinli otomobil markası ORA, 31 Ekim'de ORA Lightning Cat modeli için bir tanıtım gerçekleştireceğini basına duyurdu. Fakat ortada garipsenen ve anlam verilemeyen bir durum oluştu. Elektrikli otomobilin tüm özellikleri ekim ayının başında ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine bir de Paris otomobil fuarında aracın görselleri ve özellikleri tüm görücülere tanıtıldı. Elde sunacak bir veri kalmamasına rağmen bu elektrikli aracın neden lansmanı yapılacağı anlaşılmaz halde. Lansman tarihinde peki hangi açıklanmayan bilgiler yer alabilir. Burada aklımıza iki farklı bilgi düşmektedir. Birincisi Ora Cat'in satış fiyatı ve teslimat tarihleri. Fakat sadece bu iki bilgiyi kullanıcılar ile paylaşmak için tanıtıma ne gerek var bilemedik.

Evet otomobil çok şık bir tasarıma ve yumuşak hatlara sahip son model bir elektrikli otomobil. Çin'de rekabet edebilmesi için kesinlikle fiyatlarda çok uygun rakamların yer alması gerek. Bu kaçınılmaz gerçeği şirket görebilecek mi merakla bekliyoruz.ORA Lightning Cat satış tahminleri şuan için 40 bin euro'dan geçe de Çin pazarında hakimiyet kurmak ve bir çok EV kullanıcısına erişmek için ekstra şeyler de gerekmektedir.

ORA Lightning Cat'in Asya pazarında tutulması sonrası bir sonraki hedefi tabiiki Avrupa pazarı olacaktır. Hem uygun fiyatı hem de tasarımı ile Avrupa piyasasında Tesla ve Taycan gibi markalar ile rekabet edebilir hale gelebilir. ORA Lightning Cat Özellikleri ,menzili yaklaşık olarak 555km ile 705km arasında olması beklenmektedir. Tabii bu değerlerin fabrika değerleri olduğu unutulmamalıdır. ORA Lightning Cat dört farklı pil paketi ile gelecektir. 63,87 kWh, 64,31 kWh, 79,62 kWh ve 83,49 kWh değerlerine sahip dört farklı pil paketi bulunduracak. Motor olarak da kullanıcılara iki farklı motor seçeneği sunacaklardır. Tek motorlu modellerde 150 kW lik bir güç yer alırken. Çift motorlu versiyonlarda 300 kW ve 680 nM tork araca eşlik edecektir. Aracın tüm bu motor gücüyle 0'dan 100km'ye çıkma süresi ise 4.3 saniyedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!