Opel, elektrikli konsept otomobili "Experimental" ile markanın geleceğine dair bir fikir veriyor. 

Almanya merkezli şirkete göre öne çıkan özellikler arasında "maksimum verimlilik için" yeni aerodinamik özellikler yer alıyor. Ferah, aydınlatılmış iç mekan, özellikle hafif koltuklar ve yeni nesil baş üstü ekranı ile otomobil etkileyici duruyor.

Opel Experimental, gelecek modellere ve teknolojilere, geleceğin tasarımına, evet, yeni bir çağa ve markanın geleceğine dair bir fikir veriyor. Opel CEO'su Florian Huettl, "Bu nefes kesici konsept araç, ileriye dönük yolumuzu gösteriyor ve bir kez daha Opel'in öncü ruhunu gösteriyor" dedi.

Yeni Opel Experimental, cesur ve net tasarım felsefesi daha teknik ve daha isabetli bir yorumunu gösteriyor. Onunla birlikte gelecek vizyon da şekilleniyor. Tasarım öğelerinin çoğu ve altında yatan felsefe, gelecekteki üretim modellerine yansıtılacaktır. Gövde tasarımı, en iyi aerodinamiği benzersiz bir silüetle birleştirirken, iç mekan da yoğun, duygusal bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Yaklaşık 4,5 metre uzunluğundaki tasarımın silüetinde dikkat çekici olan şey, krom olmaması. Bunun yerine, ek aydınlatma elemanları ve yüksek kontrastlı grafikler, elektrikli dört tekerlekten çekişli crossover'ın oranlarını vurguluyor. Pürüzsüz yüzeylere sahip konik profilin cesur ve net tasarımı da etkileyici duruşuna katkıda bulunuyor. Geleneksel dış aynalar bile yerini C sütunlarında tam entegre 180 derecelik kameralara bıraktı. Keskin ve kaslı çamurluk davlumbazları da kendinden emin bir duruşa katkıda bulunuyor.

Önde, parlak yeni Opel şimşek işareti, karakteristik Opel pusulasının merkezinde yer alıyor. Farların uzun kanat imzasıyla yatay eksende kuşatılmış, marka yüzünün yeni nesli, yeni “4D Opel Vizor” olan Opel pusulasına yerleştirilmiştir. Opel'e göre dördüncü boyut, yeni Vizor'da kullanılan sensörler, lidar, radar ve kamera sistemleri dahil olmak üzere çığır açan teknolojileri ifade ediyor.

Pusula grafiği, "en son teknoloji" aydınlatma teknolojisine ve şeffaf bir cam optiğe sahip, özel fren lambası ile arkada devam eder. Arkada şimşek logosu yerine bulunan Opel yazısı ile birlikte pusula burada da merkezi unsur haline geliyor.

Yeni konsept Opel elektrikli otomobil için 700 km menzil planlanırken, 98 kWh'a kadar da pil kapasitesinin bulunması beklenmektedir. İki ayrı model olarak üretiminin planlandığı elektrikli otomobil de ise iki farklı motor seçeneği de bulunacak. 218 bg ve 388 bg lik iki ayrı elektrik motoru ile Opel fark yaratacak.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!