2021'de Opel elektrikli mikro araba Rocks Electric'i tanıttı. Şimdi Rüsselsheim merkezli şirket, mini elektrikli aracın "ekstrem" bir versiyonunu sunuyor. Ancak seri üretime geçmeyecek.

Birkaç ay önce, #OpelDesignHacks jürisi "hayranlık uyandıran bir elektrikli araç" için tasarım çağrısında bulundu ve yarışmanın galibi olarak Lukas Wenzhöfer'in Rocks Electric konseptini seçti. Bir sonraki adımda Opel, rekabetin "Siz tasarlayın, biz yapalım" iddiasını hayata geçirdi ve tasarımı inşa etti. Rocks e-XTREME bu şekilde tek seferlik yaratıldı.

"#OpelDesignHack ile yeni bir etkileşim ve iletişim yoluna girdik. Opel, sektörde genellikle sıkıca kapatılan kapıları açtı ve Opel topluluğunun bir konsept aracın inşasına açık ve şeffaf bir şekilde katılmasına izin verdi. Sonuç, Rocks e-XTREME'dir. Rocks Electric ürünümüzün benzersiz, çok havalı bir versiyonu - bir tasarım zorluğundan yaratıldı ve herkes için "yapma" içgörüleriyle yakından eşlik etti. Çok başarılı bir işbirliği,” diyor Opel Pazarlama Direktörü Rebecca Reinermann.

Rocks Electric serisi versiyonu , 15 yaşından itibaren e-mobiliteyi mümkün kılar. Endüstriyel tasarım öğrencisi Lukas Wenzhöfer, manevra kabiliyetine sahip aracı "vay faktörü olan, arazide kullanılabilen, tamamen elektrikli, eğlenceli bir araca" dönüştürmek istedi. "Arazi uygunluğu, herhangi bir hedefe ulaşabilme özgürlüğü hissini teşvik ediyor. Artan sportiflik, elektromobilitenin makul bir çözümden daha fazlası olduğunu göstermek için daha fazla sürüş keyfi vaat ediyor" diyor Wenzhöfer, projesinin arkasındaki fikri açıklıyor.

Opel mühendislerinin yarattıkları benzersiz otomobil için dikkate almaları gereken özellikler arasında geniş bir duruş için belirgin şekilde dışa doğru konumlandırılmış jantlar, önde çift salıncak ve parlak sarı bir devrilme çubuğu yer alıyor. Opel'in marka yüzü yeniden yorumlandı ve merkeze doğru uzanan LED ön farlar ve turkuazla vurgulanan Opel logosu ile donatıldı.

Aracın ağırlığını düşük tutmak ve elektrik motorunun performansını desteklemek için öndeki Opel "Vizor" ve çamurluklar 3D baskı kullanılarak üretildi. Diğer bir dikkat çekici detay ise arkadaki öne çıkan karbon rüzgarlıktır - artık "e-XTREME" yazısını ve "001" seri numarasını taşıyan bir Vectra GTS V8'in orijinal DTM spoyleri.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!