Opel Astra şimdi ilk kez elektrikli otomobil versiyonunda sipariş edilebilir konuma geldi. Yeni Astra Electric GS, Avrupa'da 45.060 Euro'dan satışa sunuluyor, ancak Opel başlangıçta aylık 399 Euro'dan kiralama sözleşmelerine öncelik veriyor. Şu anda 4500 avro olan "çevresel vergi indirimi"nin bir parçası olan devlet sübvansiyonu, özel bir kiralama ödemesi olarak kullanılabilir.

Opel Astra Elektrik Türkiye Ön Satışı Başladı

Haziran ayı itibarıyla online rezervasyon sistemi üzerinden 75 bin TL’lik kaporayla ön siparişleri alınmaya başlanan elektrikli model, eylül ayında Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Astra Electric ile WLTP standardına göre beş kapılı modelde 418 kilometreye kadar yol kat edilebiliyor. Bunun için gereken enerji 54 kWh'lik bir lityum-iyon pilden geliyor. Stromer, 100 kW doğru akım hızlı şarj istasyonunda (DC) 30 dakikadan kısa sürede pil kapasitesinin yüzde 80'ine kadar şarj edilebilir. Buna ek olarak, tamamen elektrikli Astra, ev duvar kutusunda hızlı alternatif akım (AC) şarjı için standart olarak üç fazlı 11 kW dahili şarj cihazı ile donatılmıştır.

Astra Electric'in elektrik motoru 115 kW/156 bg güç sağlıyor ve otomobili 0'dan 100 km/s hıza 9,2 saniyede, maksimum 170 km/s hıza çıkarıyor. Sürücü Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç sürüş modu arasından seçim yapabilir. Tüketim ise 100 kilometrede 14,8 kWh elektrik olarak veriliyor.

Piller, Astra'nın E versiyonunun gövde altına yerleştirilmiştir, bu nedenle yolcular ve bagaj için iç mekanda yer kaybı olmaz. Arka koltuklar dik durumdayken bagaj bölmesinde 352 litre kargo alanı sunuyor. Koltuklar yatırıldığında kapasite 1268 litreye kadar çıkıyor.

Opel'in tamamen dijital Pure Panel Pro'su kokpitte bulunabilir. "İki adet 10 inçlik geniş ekrana sahip sezgisel olarak çalıştırılan insan-makine arayüzü, pil şarj düzeyi, enerji akışı veya menzil gibi tüm önemli işlevleri gösterirken, klima gibi önemli ayarlar yine de bir düğmeye basarak kolayca ayarlanabilir. Opel gibi bir düğme". İç mekanın enerji tasarruflu iklimlendirilmesi için bir ısı pompası kullanılır.

Opel serisindeki yeni Stromer'ın dışı standart olarak, antrasit jant teli klipsli 5 kollu tasarıma sahip parlak siyah 18 inç hafif alaşım jantlarla sunulur. Ayrıca ön rüzgarlık GS görünümünde sportif bir tasarıma sahiptir. Ayrıca karbon siyahı tavan ve siyah dış ayna muhafazaları ile iki tonlu bir boya vardır.

Fabrika teslimi olarak sunulan destek sistemleri arasında uzun far asistanı, otomatik acil durum freni ve yaya algılamalı ön çarpışma uyarısı, şerit tutma asistanı, trafik işareti asistanı, uyku hali algılaması, durma işlevli otomatik hız asistanı, ön ve arka için park pilotu ve bir 360 derece kamera.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!