Nissan, tamamen elektrikli Townstar için siparişler açıyor. Townstar'ın fiyatı ise Avrupa'da 39.990 Euro'dan başlıyor. Model şimdi sipariş edilebilir durumda ve 2023 sonbaharının sonundan itibaren otomobiller teslim edilecek.

Nissan modelleri içerisinde yer alan binek otomobil modeli beş koltuklu 2500 litreye kadar bagaj hacmine 1500 kilograma kadar çekme kapasitesine sahip. Elektrik motoru 90 kW (122 hp) güce sahip ve 245 Nm tork üretiyor. 

45 kWh pil, aracın CCS bağlantısı üzerinden alternatif akım (AC/11 kW veya 22 kW) veya doğru akım (DC) ile şarj edilebilir. İkincisi, 37 dakikada yüzde 15'ten yüzde 80'e doldurmayı sağlıyor. 22 kW'lık bir şarj sistemine sahip varyant ayrıca araç içini verimli bir şekilde ısıtan bir ısı pompası ile donatılmıştır. Sürüş aküsünün hizmet ömrünü optimize eden bir akü soğutma sistemi de gemide bulunuyor.

Nissan Townstar İç Mekan Özellikleri

İçeride, 10 inçlik bir dijital gösterge ekranı, tüm önemli bilgileri toplar. Akıllı telefonlar için endüktif şarj seçeneğine ek olarak Townstar, diğer özelliklerin yanı sıra iki bölgeli otomatik klima, ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı ön cam ve ısıtmalı direksiyon simidi içeren isteğe bağlı bir kış paketi sunar. Araç sahibi, NissanConnect Services uygulaması aracılığıyla çok çeşitli işlevlere uzaktan erişebilir. Örneğin, yola çıkmadan önce aracı soğutmak veya ısıtmak mümkündür.

Nissan, aracın önünde ve arkasında 49 litreye kadar saklama alanı ve üç ayrı Isofix bağlantı noktasıyla, bol miktarda alan ve işlevsellik sunuyor. Arka koltukların uzunluğu ayarlanabilir: ön konumda 850 litreye kadar bagaj hacmi vardır. İsteğe bağlı olarak, arka yolculara daha fazla diz mesafesi sağlamak için arka koltuklar geriye doğru hareket ettirilebilir. Ayrıca 60:40 oranında katlanabilirler, bu da bagaj bölmesi hacmini 2500 litreye kadar artırır.

Katlanabilir bagaj bölmesi rafı ile bagaj bölmesine içeriden de kolayca erişilebilir. Bagaj bölmesi hacmi, bir portbagaj takmak için dışarı katlanabilen entegre traverslere sahip tavan rayları ile daha da artırılabilir.

ProPilot Assistant sürüş destek sistemi, frenleme, yönlendirme ve hızlanma sırasında destek sağlar. Otomatik acil fren sistemi yoldaki potansiyel tehlike noktalarını algılar, sürücüyü uyarır ve gerekirse bir çarpışmayı önlemek için otomatik frenlemeyi başlatabilir. Aracın etrafına dağıtılan kameralar, 360 derecelik bir çepeçevre görüş oluşturarak dar alanlarda park etmeyi ve manevra yapmayı kolaylaştırıyor. Sistem aynı zamanda aracın etrafındaki hareketleri de algılar ve böylece manevra yaparken kazaların önlenmesine yardımcı olur.

Townstar EV station wagon'un giriş seviyesi varyantı MY23'ün temel standart donanımı, bir arka park yardımı, akıllı otomatik sürüş lambaları, elektrikle ayarlanabilen ve ısıtmalı dış aynalar, LED gündüz yanan farlara sahip LED farlar, yağmur sensörü ve yan rüzgar asistanına sahip ESP'yi içerir. . Giriş seviyesi varyantı, 11 kW yerleşik bir şarj cihazı ile donatılmıştır.

Tüm yeni Nissan binek otomobillerinde olduğu gibi, Japon otomobil üreticisi Townstar EV istasyon vagonu için Avrupa çapında 160.000 kilometreye kadar beş yıl garanti veriyor. Batarya sekiz yıllık bir garantiyle geliyor, bu da Nissan'ın bu süreden sonra kapasitenin en az yüzde 70 olacağını garanti ettiği anlamına geliyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!