Köklü otomobil üreticisi Nissan, elektrikli araba modelleri ile bu alanda fark yaratacak otomobilleri üretmeye devam ediyor.Ariya,Leaf.

Nissan, elektrikli otomobil öncülerinden biridir ve uzun süredir LEAF kompakt otomobiliyle en çok satan elektrikli otomobile sahiptir. Fakat geçen zamanla birlikte Tesla liderlik rolünü üstlendi ve açtığı fabrikalar ve global anlamda yaptığı reklamlar ile Japonları geride bıraktı. Bu yıldan itibaren Nissan, modern elektrikli arabaları yeniden yakalamak ve tahtını geri almak istiyor.

Renault-Nissan-Mitsubishi otomobil ittifakı, elektrikli otomobillere yönelik önceden planladığı yatırımlarını üçe katladı ve ortaklaşa birkaç model geliştirmeyi planlıyor.

Nissan Ariya Özellikleri ve Fiyatları

Nissan'ın elektrikli kompakt otomobili LEAF'in küresel başarısının ardından epey bir süre geçti. Tesla Nissan'ın başarısını gölgeleyen nitelikte fabrikalar ve modeller geliştirdi. Nissan yeni elektrikli amiral gemileri Ariya ile şimdi SUV segmentini yeniden ele geçirmek istiyor.

2022 Ariya Modelleri, 63kwh ve 87kwh olmak üzere iki farklı paket olarak kullanıcılara sunuldu. 

Bu bağlantıdan "Ariya Modelleri", teknik detaylarına ulaşabileceğiniz arabanın, şuan Almanya'daki satış fiyatı ise 47,490 euro'dan başlamaktadır. 160 kW/218 hp önden çekiş ve küçük 66 kWh pili bulunan model en çok tercih edilenler arasındadır.

Nissan ayrıca Ariya'yı 91 kWh pil ve dört tekerlekten çekiş olan e-4orce seçeneğini de sunuyor. Farklı versiyonları ile WLTP standardına göre 403 ila 533 kilometre menzile sahip.

Nissan Ariya

Nissan Leaf Özellikleri ve Fiyatı

2022 model Nissan Leaf, 1 Nisan'dan itibaren 29.990 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Pürüzsüz siyah kaplamalı yeni 16 ve 17 inç alaşım jantlara sahip.

Yeni marka logosu tekerlekleri ve ön ızgarayı süslüyor. Altı tek renkli boya ve beş iki tonlu seçeneğe ek olarak, gelecekte ürün yelpazesine iki yeni boya rengi eklenecek: "olgun Evrensel Mavi" ve "canlı Manyetik Mavi".

 WLTP standardına göre 270 veya 385 kilometrelik bir menzil için iki pil seçeneğiyle daha önce olduğu gibi sunuluyor. Versiyona bağlı olarak, sürücü 110 kW (150 hp) veya 160 kW (217 hp) güç sağlamaktadır.

Nissan Leaf

Leaf Üretimden Kalkmaya Hazırlanıyor

2010 yılında piyasaya sürülen Nissan LEAF kompakt otomobil, uzun bir süre dünyanın en çok satan elektrikli otomobiliydi, ancak artık daha fazla menzil, performans ve işlevselliğe sahip yeni modeller talep görüyor.

Japon Stromer'ın geleceği hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ederken, bu on yılın ortasında yerini farklı formatta bir elektrikli arabaya bırakacağı konuşulmaktadır.

Nissan'ın 2025 için planladığı yeni EV'in teknik temeli, markanın Renault-Nissan-Mitsubishi otomobil ittifakının diğer üyeleriyle paylaştığı elektrikli otomobil platformu CMF-EV olacak. Nissan Leaf modelide artık bu gelişmeden sonra rafa kalkmış olacak.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!