2020 yılında kurulan Çinli Hozon Auto otomobil üreticisi, Neta modelleri ile Ekim ayını zirvede tamamladı. Ekim ayında Çinli üreticiler arasında en çok satışı Hozon Auto gerçekleştirdi. Şimdi ise tek rakibi Tesla.

NETA modelleri ve diğer Çinli marka otomobillerin Ekim ayındaki satış rakamları belli oldu.Bir önceki yıla göre Hozon Auto bir önceki yıla göre %122 artışla 18.016 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Şirket 2020 yılında kurulmasına rağmen tüm büyük rakiplerini egale ederek Ekim ayında en çok otomobil satan Çinli marka olmayı başardı. Bu satış rakamlarının ardındaki sır ise düşük fiyat politikası ve kaliteden ödün vermeyen Neta modelleri oldu.

Hozon Auto , Ekim ayında 18.016 elektrikli otomobil satışını gerçekleştirdi. 11.721 adet Hozon Auto Neta V modeli, 6.295 adet de Hozon Auto Neta U modelinin teslimatı gerçekleşti.13,000 $ gibi ucuz fiyatı ile kullanıcılar ile buluşan Neta modelleri şuan da Çin'de çok popüler ve sipariş sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Neta Büyürken Diğer Markaların Ekim Ayı Sonuçları Ne Oldu ?

Neta modellerinin en yakın rakibi olan NIO, 2022 Ekim ayında, 2.814 adet ES7, 3.050 adet ET7 ve 1.030 adet  ET5 dahil olmak üzere, yıllık %174 artışla 10.059 adet elektrikli otomobili alıcılarına teslim etmiş durumda. Nio modellerinde beklentinin altında kalan üretim düşüklüğün temel sebebi ise covid tedbirleri. Çin'de devam eden tedbirler kapsamında bir çok yeni elektrikli otomobil siparişini ertelemek zorunda kalmış.

Geely'den Zeekr modeli, Ekim ayında ilk kez aylık 10.000 araç teslimatı rekorunu kırmış durumda. Zeekr ekim ayında toplam 10.119 araç teslim etti. Bir diğer iddalı Çin markası olan XPeng Motor ise ekim ayında 5101 otomobil teslim edebildi. Yıllık orana baktığımızda XPeng markasını zor günler bekliyor. Çünkü yıllık bazda %49 oranında teslimatlarda azalmalar yaşanmış.

Elektrikli araba sektörünün Ekim ayındaki genel performansıyla ilgili olarak Çin Binek Araçlar Birliği, “salgının otomobil pazarında büyük baskıya neden olduğunu” belirtti. Dernek, yıl sonuna doğru yeni ürünlerin partiler halinde piyasaya sürüleceğini tahmin ediyor. 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!