Porsche, Mission X konsept çalışmasını sundu  "Önde yukarı doğru açılan Le Mans kapıları ve yüksek performanslı ve verimli bir elektrikli motoru ile bir hiper otomobilin muhteşem yeniden yorumu".

CEO Oliver Blume, iki koltuklu aracın geleceğin spor otomobili için "bir teknoloji feneri" olduğunu açıkladı. "Bunu yaparken, önceki yılların spor araba ikonlarıyla bağlantı kuruyor: 959, Carrera GT ve 918 Spyder gibi, Mission X, geleceğin araç konseptlerinin daha da geliştirilmesi için belirleyici bir itici güç sağlıyor."süper elektrikli otomobil

Süper elektrikli otomobilin seri üretime geçip geçmeyeceği henüz belli değil. “X Misyonu, markanın özüne yönelik açık bir bağlılıktır. Marka ve ürün kimliğimizin daha da geliştirilmesi, seri modellerimizin geliştirilmesinde kılavuz olarak kullandığımız önemli bir pusuladır. Konsept çalışması, lüks bir genel izlenim ile açıkça tanınan motor sporları DNA'sının bir simbiyozunu sembolize ediyor," diyor Porsche'nin Stil Başkanı Michael Mauer.

4,5 metrelik iyi bir uzunluğa ve iki metrelik genişliğe sahip olan Mission X, nispeten kompakt bir süper spor otomobildir. Dingil mesafesi 2,73 metredir ve bu nedenle Carrera GT ve 918 Spyder'ın boyutlarına denk gelir. Sürüş dinamikleri açısından konsept araç ön aksta 20 inçlik, arka aksta ise 21 inçlik karışık lastiklere sahiptir ve gövde yüksekliği 1,20 metreden azdır.

Porsche, Mission X'in "en yüksek performans ve modern lüks" anlamına geldiğini açıklıyor. "Aynı zamanda, heykelsi şekli ve kaslı yüzeyleriyle, hiper arabaların agresif görünmek zorunda olmadığını kanıtlıyor." Karbon fiber kompozitten yapılmış sözde bir dış iskelete (İngilizce: "dış iskelet") sahip hafif bir cam kubbe malzeme iki yolcunun üzerine uzanır. Le Mans kapıları A sütununa ve tavana menteşelidir ve önden yukarı doğru açılır. Kapı konsepti motor sporları klasiği Porsche 917'de zaten kullanılıyordu.

Diğer bir dikkat çekici ışık imzası: Mission X ile tasarımcılar, Porsche'ye özgü dört noktalı grafiği yeniden yorumladılar. Ana farların temel dikey şekli, Porsche 906 veya 908 gibi tarihi yarış araçlarından ilham aldı ve yola doğru çekildi. "Yüksek teknolojili destekleyici yapı", LED ışık modüllerini çerçeveler ve gündüz yanan farların ve göstergelerin açık, dar öğelerini sunar. Etkinleştirilirlerse, ışık göz açıp kapayıncaya kadar açılır.

Süper Elektrikli Otomobil Mission X

Sürekli, görünüşte yüzen bir ışık birimi, Mission X'in arkasını karakterize eder. Buradaki özel bir özellik, şeffaf, parlak bir Porsche yazısıdır. Tasarımcılar, "Heykel kombinasyonlu arka far, modern bir destek yapısından bağımsız olarak gelişiyor ve dört öğeye bölünerek aracın tüm genişliğini kaplıyor" diyor.porsche

Modernize edilmiş Porsche arması, Mission X'te ilk kez sahneye çıkıyor: fırçalanmış değerli metal, üç boyutlu petek yapısı, yenilenmiş bir hanedan hayvan ve daha zarif bir altın rengi, daha yakından incelendiğinde modernize edilmiş arma ile selefi arasındaki farklardır.

Sürücüye odaklanma, iç mekanın asimetrisine ve renk konseptine yansır. Her iki koltuk da farklı renktedir. Endülüs kahvesi deri döşemeler haricinde, sürücü koltuğu Kalahari grisidir ve orta konsol ve gösterge paneli ile bir renk birimi oluşturur. Ön yolcu koltuğu, Endülüs kahvesinin kontrast oluşturan rengiyle kaplanmıştır. Monokoğa entegre altı noktalı kemerlere sahip karbon fiberle güçlendirilmiş plastikten yapılmış koltuk kılıflarına ek olarak, mod anahtarları ve külbütörlere sahip üstü açık direksiyon simidi, motor sporlarına bir başka paralellik çiziyor. Gemide birkaç kamera var. Sürücü, çok amaçlı kumandadaki kayıt düğmesine basar basmaz kayıt başlar.

Porsche, Mission X'in sürüş teknolojisi hakkında henüz belirli bir şey açıklamadı, ancak iddialı: Konsept seri üretime geçerse, o zaman Nürburgring-Nordschleife'deki en hızlı yol yasal aracı olmalı, güce sahip olmalı- ağırlık oranı hp başına yaklaşık bir kilogram ve
mevcut 911 GT3 RS seviyesinin çok üzerinde olan bastırma kuvveti değerlerine ulaşıyor. Ek olarak, 900 voltluk sistem mimarisiyle, önemli ölçüde iyileştirilmiş şarj performansı sunmalı ve Porsche'nin mevcut öncüsü Taycan Turbo S'den iki kat daha hızlı pillere güç çekmelidir.

Mission X'te batarya, araçtaki koltukların arkasına merkezi olarak yerleştirilmiştir. Bu sözde E-Çekirdek düzeni, araçtaki kütleyi merkezler. "Geleneksel olarak çalışan orta motorlu bir araca benzer şekilde, bu mükemmel çeviklik için temel oluşturur" diyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!