İsviçreli girişimci aile Ouboter tarafından tasarlanan ve üretilen mini elektrikli otomobil Microlino Avrupa pazarında satışlara başladı. Sınırlı sayıda üretilen  "Pioneer" versiyonu 22.690 Euro'dan iki renk seçeneği ile sipariş edilebiliyor.

Şehir içinde kullanılması amacıyla üretilen küçük elektrikli otomobil, 90 km/s hıza ulaşabilmektedir.Microlino'nun gidebileceği menzil ise 230 kilometredir. Gündelik işler için üretilen otomobil iki kişilik alan bulundurmaktadır ve 230 litrelik bagaj hacmi alışveriş veya valiz için kullanılabilir.

microlinoAlmanya'da Marka Müdürü olarak markadan sorumlu olan Ann-Christin Koch, Auto Medienportal ile yaptığı bir röportajda, "Normal arabalar temelde günlük kullanım için çok büyük ve çok ağırdır," dedi . "Öte yandan Microlino küçük, hafif ve verimli ve bu nedenle yalnızca enerji tasarrufu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda alandan da tasarruf ediyor." dedi.

İki kişilik mini elektrikli araba, 2,52 metre uzunluğunda ve 1,47 metre genişliğinde, ayrıca kullanıcılara da üç farklı pil çeşidiyle sunmaktadır: 6 kWh depolama kapasiteli giriş seviyesi versiyonunda, WLTP standardına göre tek şarj ile 91 kilometre yol kat edebiliyor.

10,5 kWh'lik orta boy modeli ise 177 kilometre, 14 kWh'lik büyük pil ise 230 kilometre sizleri götürmektedir. Almanya'da piyasaya sürüldüğünde mevcut olan Pioneer Sürümü, 10,5 kWh'lik orta pil versiyonu ile donatılmıştır. Standart donanım, bi-LED farlar, merkezi dokunmatik ekran, dijital hız göstergesi ve açılır tavan içermektedir. Ayrıca siyah deri ve vegan süetin yanı sıra beyaz dekoratif dikişler ve işlenmiş seri numarasına sahip bir plaket de bulunmaktadır. Dışarıda, müşteriler "Atlantis Blue" ve "Torino Aluminium" boya kaplamalarının yanı sıra beyaz veya siyah jant kapakları arasında seçim yapabilir.

Bataryasız ağırlığı 435 kilogram olan Microlino, İtalyan üretici Cecomp işbirliğiyle Torino'da üretiliyor. Araç, 2022'den beri İsviçre'de mevcut ve Almanya'da satışlar artık mobilite hizmeti sağlayıcısı Astara aracılığıyla başlıyor. Microlino, bir ajans modeli aracılığıyla satılmaktadır. Araçlar çevrimiçi olarak doğrudan üreticiden sipariş edilebilir. Pioneer Serisinin araçları "2023 2. Çeyrek" tarihinden itibaren teslim edilecektir. Microlino'nun diğer versiyonlarının bu ülkede ne zaman başlayacağını zaman gösterecek. Daha önceki haberlere göre, temel model 12.500 avroya mal olacak.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!