Mercedes Benz Paris otomobil fuarında tamamen elektrikli yeni SUV'u olan Mercedes EQE SUV 'u tanıttı. Alman otomobil üreticisinin EQA,EQE ve EQS Suv modellerinden sonra piyasaya süreceği yeni SUV modeli ile Tesla'nın tahtını indirmeyi ve zirveyi hedeflediği çok aşikar.

Mercedes EQEsedan modelinden esintiler ile boy gösterdi. Araç özelliklerinden bahsedersek 90,6 kWh'lık bir pil takımı ile geleceği yöneticiler tarafından bildirildi. Menzil olarak da gerçek testlerden edinilen sonuçlara göre sizleri A noktasından 600 km uzaktaki B noktasına tek dolum ile götürebilecek. EQE SUV modelinde satış esnasında birden fazla motor seçeneği ile cüzdanınıza göre tercih yapabileceksiniz. 288 HP ve 402 HP arasında değişiklik gösterecek motor seçenekleri bulunacaktır. Burada motor tercihine göre tabi menzil de farklılık gösterebilmektedir.

EQE SUV modeli sedan kardeşi ile genel hatları ile aynı tasarıma sahip diyebiliriz. Mercedes markası burda çok büyük radikal değişikliklere gitmemiş gözüküyor. Araçta en dikkat çekici nokta ise iç mekanı ısıtma yöntemi. Normal elektrikli otomobillerde iç mekanı ısıtmak için pil gurubundaki enerjiden faydalanırdık ki bu da menzilimizi malesef düşürürdü. Mercedes Benz mühendisleri geliştirmiş oldukları yeni sistemde iç mekanın ısı değerini yükseltmek için farklı bir metod izliyor. Elektrik motoru ve araçda bulunan Aküden gelecek olan atık ısı araç içi ısının dengelenmesi için kullanılacak. Bu yöntem ile yolculuk esnasında menziliniz değişmeden rahatlıkla klimayı kullanabileceksiniz.

Mercedes EQE SUV İç Mekan Tasarımı Özellikleri

Mercedes, ön panel için yenilikçi ve modern bir ekran kullanmayı tercih ediyor. Yaklaşık 56 inçlik ekran bizlere bilgi ve eğlence ortamı oluşturmak için ön panelde yerini almış durumda. Yerli otomobilde gördüğümüz tek ekran fakat üç ana hattan oluşan bölümler EQE SUV modelinde de yer almaktadır. Gelen bilgilere göre bu ekran yapısı modüler bir detay olacak ve satış esnasında tercihen araçlara eklenecek. İç mekanda koltuklarda deri tasarımın dikkat çektiği görülürken, ön panelde eski mercedes serilerini andıran ahşap tasarımlar da araca farklı bir hava katmış.

Araçta teknolojik olara en can alıcı nokta ise ekran içinde bulunan araç navigasyon uygulaması. Uygulama A noktasından B noktasına çıkacağınız bir yolculukta sizlere en uygun rotayı seçiyor. Fakat bu rota oluşturulurken bazı; en hızlı şarj istasyonlarına, Trafik sıkışıklığına göre oluşabilecek menzil kaybına, sürüş tarzınıza göre yeni rota gibi özellikleri dikkate almaktadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!