Mercedes Maybach EQS 680 SUV ile ilk tamamen elektrikli olan modelini piyasaya sürüyor. Mercedes'in halihazırda piyasaya sürülen EQS SUV'un üzerine kuruyor ve bunu Maybach'ın mimarisi ile bir araya getiriyor. Hem motor hem de tasarım alanında değişiklikler ile karışınızda Mercedes Maybach EQS SUV.

Elektrikli otomobilin dış tasarımı, özellikle ön alandaki Mercedes yıldızı ve "ön siyah panel" ile çarpıcı bir görünüm sağlıyor.Ayrıca iki farklı renk kullanımı da sadece Mercedes markasına istisna bir özellik olarak yer almaktadır. CEO tarafınan yapılan açıklamada "Zarif malzemeler, mükemmel işçilik ve özel detaylar sayesinde geniş iç mekan, koza etkisi ile bütünsel bir konfor deneyimi sunuyor" cümleleri belirtildi.

Mercedes Maybach EQS SUV İç Tasarım Özellikleri

mercedes maybach iç mekan

Mercedes Maybach EQS SUV iç tasarımı sadece ön koltukta oturan yolcular için geliştirilmedi. Hem ön kolyuk yolcuları hem de arka koltukta seyehat yapan yolcuları için ayrı ayrı yeni özellikler eklendi. Ek gelen özelliklerden biri de, gösterge panelinin "Maybach" modunda animasyonlu gösterimidir. İki ekrandaki ibreler, hıza ve sürüş tarzına göre rüzgarda zarif bir şekilde hareket eden ipek bir fular gibi tasarlanmıştır. Aynı zamanda, ekranda gösterilen rakamların büyüklükleri ve renkleri değiştirilebilir özelliktedir.

Arka koltukaki yolcular, ön koltukların sırtlıklarında  iki adet 11,6 inçlik andorid ekran bulacaklar. Otomobilin tasarımcısı yaptığı açıklamada şöyle diyor: “Standart MBUX üst düzey arka eğlence sistemi ile içerik, çeşitli ekranlarda hızlı ve kolay bir şekilde paylaşılabilir. Navigasyon hedefleri arka koltuklardan da seçilebilir ve değiştirilebilir.” Standart donanım, aracın dışında kullanılabilen “MBUX Arka Tablet” ve “MBUX Interior Assistant”ı içeriyor. Kameraların yardımıyla, ikincisi yolcunun vücut ve el hareketlerinden çalışma isteklerini tanıyabilir ve örneğin okuma lambasını yakma gibi ilgili işlevleri gerçekleştirebiliyor.

Mercedes Maybach EQS SUV, lüksü yaşamınıza entegre etmek isteğinde. Şirket, Mercedes Maybach EQS SUV'deki bazı parça ve bileşenlerin yenilebilir malzemelerden oluşturduğunu da bizlere bildiriyor. Bu özellik elektrikli otomobiller için yeşil konseptine uyulması adına oldukça önemlidir. Bu yenilenen malzemeler listesinde ikinci kez kullanılan çelik ve geri dönüştürülmüş alüminyum da dahildir. Buna, aracın ve aküsünün ABD, Alabama'daki Mercedes fabrikalarında karbon-nötr üretimi de ekleyelim.

Hız, Menzil,Motor ve Fiyat Detayları

5 Metreden biraz uzun olan Mercedes Maybach EQS 680 SUV, 484 kW (658 hp) güce ve 600 kilometreye kadar menzile sahiptir. Standart olarak dört tekerlekten çekişe ve iki sürekli uyarmalı senkron motor gücünü ortaya koymaktadır. Bu muazzam güç 0'dan 100 km/s hıza 4,4 saniyede ulaşabileceğini kanıtlamaktadır.

Bu elektrikli otomobilin maksimum yapabileceği hız 200 km/s'dir. Tüketim 24,4-22,5 kWh/100 km olarak resmi kayıtlara geçsede EVDB testleri nihai sonuçları bizlere söyleyecektir. Elektrikli arabanın bataryası, 22 kW'a kadar alternatif akım (AC) ile şarj edilebilir. 200 kW'a kadar hızlı doğru akım (DC) şarjı desteklemektedir. 

Bataryanın hızlı şarjını kullanırsanız 31 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar ulaşabilirsiniz. Mercedes Maybach EQS SUV'nin  ana vatanı Almanya'da ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli değil. Bu aynı zamanda fiyat için de geçerlidir. Mercedes'in normal versiyonunun fiyatı yaklaşık 111.000 Euro'dur.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!