Kia'nın yeni SUV'si EV9 artık Almanya'da sipariş edilebilir. 5,01 metre uzunluğunda, 1,78 metre yüksekliğinde ve 1,98 metre genişliğindeki elektrikli otomobil, markanın bugüne kadar Avrupa'da sunduğu en büyük modeli. Yeni Kia amiral gemisi başlangıçta yalnızca GT-line model versiyonunda ve Launch Edition versiyonunda sunulacak.

Fiyat Listesi Kasım 2023 (Modellere Tıklayarak Tüm Özelliklerini Görebilirsiniz)

EV9 RWD: 360km, 54.900 $
EV9 RWD LR: 480km, 59.200 $

EV9 Wind eAWD: 480km, 63.900 $
EV9 Land eAWD: 480km, 69.900 $

EV9 GT-Line eAWD: 480km, 73.900 $

EV9 GT-line standart olarak dört tekerlekten çekişe sahiptir, 283 kW (385 hp) güce sahiptir, 5,3 saniyede 100 km/sa hıza çıkar ve WLTP standardına göre 497 kilometreye kadar menzil sağlar. Pil, yaklaşık 24 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edilebilir.

“Üç koltuk sırasının hepsinde salon konforu sunan SUV'nin lüks standart donanımı, ilk sıradaki havalandırmalı dinlenme koltuklarından, çift panoramik cam tavana ve 14 hoparlörlü Meridian premium ses sisteminden en son teknolojilere kadar uzanıyor. dijital araba anahtarı gibi' üreticinin reklamını yapıyor.

EV9 ayrıca isteğe bağlı olarak ikinci sırada iki ayrı koltuk bulunan altı koltuklu olarak da mevcuttur. Birinci sıradakilere benzer rahat koltuklar veya açık kapıya doğru 90 derece veya üçüncü sıradaki yolculara doğru 180 derece dönebilen döner koltuklar arasından seçim yapabilirsiniz. Arkadan itişli olarak da sunulacak olan EV9'un temel versiyonunun tanıtımı daha sonraki bir tarihte gerçekleşecek.

İlk EV9 GT-line Lansman Sürümü 83.190 avroya mal oluyor, altı koltuklu iki varyant için ek ücret her biri 990 avro. 7 yıllık Kia üretici garantisine çekiş aküsü dahildir. Kia ayrıca elektrikli SUV alıcılarına özel avantajlar da sunuyor. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, premium yedek araç koşullarını ve otel konaklama için artırılmış günlük fiyatları içeren ve uzatılabilen (ücrete tabi) iki yıllık yeni araç premium mobilite garantisinin yanı sıra ücretsiz ilk bakım hizmetini içerir. 24 ay veya 30.000 kilometre.

EV9 müşterileri için bir "Kişisel Asistan Hattı" da mevcuttur. Ve bu yıl 31 Aralık'a kadar Güney Korelilerin büyük elektrikli arabasını sipariş eden herkes, Avrupa hızlı şarj ağı Ionity'yi de içeren Kia Charge şarj hizmeti ile çeşitli indirimler alacak.

EV 9'un içinde geniş bir panorama ekranı var. Dijital gösterge paneli ve navigasyon sisteminin iki adet 31,2 cm'lik ekranı ile bilgi-eğlence sistemindeki alt menüleri açmaya gerek kalmadan klima ayarlarını doğrudan seçmek için kullanılabilen 13,5 cm'lik bir dokunmatik ekranı içerir. Navigasyon dokunmatik ekranının altında bulunan ve sadece araç çalıştırıldığında görülebilen hızlı seçim butonları kullanım kolaylığı sağlar. Head-up display, önemli bilgileri sürücünün görüş alanına yansıtır. Kendiliğinden kararan iç ayna sadece analog formda değil, aynı zamanda dijital formda da kullanılabilir: örneğin sürücünün arka görüşü yolcular veya bagaj tarafından engellendiğinde kamera görüntüleri için bir ekran olarak.

Havadan güncellemelerle güncellenebilen navigasyon sistemi, yeni bir e-araba rota planlayıcı içeriyor. Sistem, gerçek zamanlı araç verilerini ve girilen rotayı sürekli olarak analiz eder. Hesaplanan menzil hedefe ulaşmak için yeterli değilse, otomatik olarak olası şarj noktalarını önerir ve sürücüye molaları rotaya eklemek isteyip istemediğini sorar. Soğuk günlerde rota planlayıcı pil ön koşullandırması ile birlikte çalışır. Araç hızlı şarj istasyonuna gider gitmez akü takımı zamanında önceden ısıtılır.

"Araçtan Yüke" işlevi (V2L) ile EV9'un aküsü, şarj bağlantısındaki bir adaptör veya bagaj bölmesindeki soket aracılığıyla 220 voltluk bir güç kaynağı olarak da kullanılabilir. Ayrıca elektrikli SUV, Araçtan Şebekeye (V2G) adı verilen daha büyük ölçekte çift yönlü şarj için hazırlandı. Bir elektrikli araç, V2G aracılığıyla bir haneye elektrik sağlayabilir ve gerekirse bunun için yasal ve teknik gereklilikler yaratılır yaratılmaz akıllı şarj yönetimi aracılığıyla elektriği şebeke sağlayıcısına iade edebilir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!